İkizdere'de Polis Müdahalesi: Gözaltılar Var

TAKİP ET

Rize'nin İkizdere ilçesindeki İşkencedere Vadisi'ni koruma amacıyla kendilerini ağaçlara zincirleyen kişiler gözaltına alındı.

AKP’ye yakınlığı ile bilinen Cengiz İnşaat’ın yapmak istediği taş ocağına karşı direnen Rizeliler iş makinelerinin önüne geçerek kendilerini ağaçlara zincirledi. Çoğu kadın olan direnişçilere müdahale eden polisler Kemal Baş isimli vatandaşı gözaltına aldı. İDEF İkizdere Dernekler Federasyonu gözaltı sayısının 5'ten fazla olduğunu duyurdu.

Doğa katliamına engel olmaya çalışan direnişçilerden biri olan  Funda Baş, “Ağaca kendimizi zincirledik. Aşağıda olanları gözaltına almaya başladılar. İş makineleri çalışmaya başladı ama biz onların önünde duruyoruz. O yüzden bizi buradan indirmeden ilerleyemeyecek. Lütfen herkes sesimizi duysun bize destek olsun” diyerek vatandaşlara seslendi.

Bir diğer direnişçi Asuman Fazlıoğlu da alanda bulunan diğer köylülerin vadiden zorla çıkarıldığını, kendilerini ağaçlara zincirleyen kadınların ağaçlardan zorla indirilmeye çalışıldığı, fenalaşan köylüler için alana ambulansların geldiği belirtti.

 

rize ikizdere gözaltı cengiz inşaat kemal baş