İklim Krizine Dikkat Çekmek İçin Yapılan 'Boğulan Kız' Heykeli Endişe Yarattı

TAKİP ET

İspanya'da Bilbao Nehri'ne yapılan 'boğulan kız' heykeli vatandaşları tedirgin etti.

Meksikalı sanatçı Ruben Orozco'nun yaptığı 'boğulan kız' heykeli İspanya'nın Bilbao kentinde bulunan Bilbao Nehri'ne yerleştirildi. İklim krizine dikkat çekmek için yapılan heykel, suyun hareketlerine göre etki yaratırken, vatandaşların tepkisini çekti. 

Heykeli yapan sanatçı Orozco, heykelin suya yerleştirilme şeklinin 'eylemlerinin bizi batırabileceğini veya su üstünde tutabileceğini bilmelerini' onlara anlatmak üzere olduğunu belirtti. Nehirdeki gelgitlerin yükselip alçalmasıyla 120 kilogramlık figürün de batıp çıktığını belirten sanatçı, heykelin amacına uygun olarak yapılmak istendiği dile getirdi.

Vatandaşlar Endişeli

Figürün yerleştirildiği nehrin çevresinde yaşayan vatandaşlar her gün heykelin sesine uyandıklarını belirterek durumdan şikayetçi olduklarını ifade etti. Ayrıca bazı vatandaşlar da heykelin günlük yaşamlarında bile stres etkisi yarattığını dile getirdi.

Bölgeyi gezmeye gelen Triana Gil, ''İlk başta yüzün sudan çıktığı zaman bana bir stres hissi verdi, ama şimdi bana çok daha fazla üzüntü hissi veriyor'' dedi.

İspanya Bilbao Nehri boğulan kız iklim krizi