İskoçya Ulusal Müzesi'ndeki Kral Chales'ın Portresine Saldırı

TAKİP ET

İskoçya Ulusal Müzesi'ndeki Kral Charles III portresi iklim teröristleri tarafından tahrip edildi

Edinburgh’daki İskoçya Ulusal Müzesi’nde bulunan Kral 3. Charles’in portresi, kralın uzun süre boyunca çevreci eylemleri desteklemesine rağmen iklim teröristleri tarafından tahrip edildi.


İklim eylem grubu This is Rigged'in iki üyesi saat 14:00'te protesto gösterisi düzenledi ve grubun alev logosunu neon pembesiyle hükümdarın vücuduna ve tablonun arka planına sprey boyayla "halk lorddan daha güçlüdür" yazdı.

Bu ifadenin, 19. yüzyılın sonlarında toprak sahipleri tarafından atalarının topraklarından zorla çıkarılan köylülerin haklarını güvence altına almak için kira grevleri ve toprak işgalleri gibi doğrudan eylem tekniklerini de kullanan tarihi Highland Land League'den geldiği söyleniyor.


This is Rigged, İskoç hükümetinden gelecekteki tüm petrol ve gaz lisanslarını durdurmasını ve "petrol işçileri için adil ve tamamen finanse edilen bir geçiş süreci" oluşturmasını talep etti.

Grup ayrıca "İskoç petrol endüstrisini kapatma" ve hükümet taleplerini yerine getirene kadar eylemlerine devam etme tehdidinde bulundu.
 

İklim Aktivistleri Müze İklim Teröristleri Saldırı Vandalizm