İktidar Blokunda Kavga Büyüyor! Akit Yazarı AKP'li Vekile Cevap Verdi

TAKİP ET

Akit yazarı Karahasanoğlu, tarikat tartışmasına ilişkin yazısında sonra kendisine "paçavranın yazarı" diye hitap eden AKP'li Tuba Durgut'un "bir kadın olarak" söylediklerini "saygısızlık" olarak nitelendirdi.

Türk ve kadın düşmanı bir yayın politikası izleyen Akit isimli sözde gazete ile AKP arasındaki gerilim büyüyor. Akit yazarı Abdurrahman Dilipak'ın İstanbul Sözleşmesi ile ilgili yazısında AKP'li kadınlara "fahişe" demesiyle parti ile gazete arasındaki ipler kopma noktasına gelmişti. Şimdi de tarikatlar üzerinden Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu ile AKP İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut arasında sert bir tartışma yaşanıyor.

Karahasanoğlu, bugün kaleme aldığı bir yazıyla Durgut'a cevap verdi. Akit yazarı AKP'li vekile partisinin ve babasının hatrına sakince bir cevap vereceğini ifade ederek başladığı yazısında önce meslektaşı Dilipak'ı "fahişe" ifadesini "AKP'li kadınlara toptan bir suçlama yapmadı" diyerek savundu; sonra da tarikatlar dosyasını bir kez daha açtı.

Durgut'un Akit için kullandığı "paçavra" ifadesini BirGün'e, Cumhuriyet'e yöneltmediğini söyleyen Karahasanoğlu, yazısını şöyle tamamladı:

"Kendilerine sabahtan akşama kadar küfreden, hayatlarında bir defa bile AK Parti’ye destek çıkmamış bu kişilere etmediği bir saygısızlığı.. 
Bir kadın olarak..
Akit’e ve Dilipak’a ve bana yönelten Tuba Hanım..
O saygısızlığı ettikten sonra da..
Birgün, Cumhuriyet, Sözcü, Oda TV, Sputnik... Hepsinde, övgülere mazhar oluyorsa..
Bir düşünmesi lazım..
Benim söyleyeceklerim, “partisinin ve babasının hatırına” şimdilik bu kadar.."

AKP'li Durgut Ne Demişti?

Karahasanoğlu'nun Uşşaki Şeyhinin bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğunun öğrenilmesi üzerine kaleme aldığı yazıda "Erkeğin olduğu bir yerde, mutfak işleri için de olsa, evin dışından yabancı bir kadının orada ne işi var" ifadelerini kullanmıştı. Bunun üzerine AKP'li Tuba Durgut da sosyal medya hesabı üzerinden Karahasanoğlu'nun bu yazısına ilişkin şu yorumda bulunmuştu:

"İnsaniyetten, İslamiyet’ten, ahlaktan ve vicdandan birazcık nasibi olan herkesin bütün hücreleriyle isyan edeceği , lanetleyeceği bir olayı ne kadar da empatik bir dille nasıl da büyük bir anlayışla ve soğukkanlılıkla kaleme almış bay yazar (!)

Büyük bir camianın namuslu kadınlarına fahişe demekte bir beis görmeyen paçavranın yazarı , esfeli safiline inmiş ahlaksız, sapık tecavüzcüye ise şımarık demekle iktifa ediyor!"

tuba durgut ali karahasanoğlu abdurrahman dilipak akit akp