İktidar Ortağı Perinçek Rus Muhibi Olduğunu İtiraf Etti

TAKİP ET

Vatan Partisi lideri Perinçek, kendisine yönelik yıllardır ortaya atılan Rus muhibi iddialarını nihayet kabullendi. İşte Perinçek'in işgalci Rusya'ya beslediği muhabbete dair dikkat çeken itirafları...

Muhalefet tarafından 'Cumhur İttifakı'nın gayrıresmi ortağı' sıfatıyla anılan Vatan Partisi'nin Genel Başkanı Doğu Perinçek, yıllardır telaffuz edilen hakkındaki Rus muhibi iddialarını nihayet destekler nitelikte, itiraf gibi açıklamalarda bulundu.

Daha önce Ekrem İmamoğlu, Ali Babacan gibi isimlere odaklanan çalışmalarıyla adını duyuran 140journos isimli YouTube kanalının 'kısmen iktidar' başlığıyla yayımladığı yeni çalışmasının konusu Doğu Perinçek ve Vatan Partisi oldu.

140journos ekibinin sorularını yanıtlayan Perinçek, AKP'yi destekleyip desteklemediği ve Rus işbirlikçiliğine soyunup soyunmadığına ilişkin akıllardaki soru işaretlerine de açıklık getirdi. Videoda AKP hükumetini -kendi ifadeleriyle - "Türkiye'yi Atlantik'ten koparıp Asya'ya yerleştirdiği" ve "stratejik olarak Çin'e yöneldiği" gerekçesiyle desteklediğini belirtti.

En dikkat çekici bölüm ise Vatan Partisi liderinin çalışmanın ilerleyen dakikalarında Rusya ile ilgili sarf ettiği sözler oldu. Türkiye'nin Akdeniz'deki milli menfaatlerini işgalci Rusya'ya peşkeş çekmekte gören Perinçek, "Bizim Türkiye olarak Rusya'nın imparatorluk siyasetini desteklememiz lazım. Rusya, mütevazı, kabuğuna çekilen bir Rusya olmasın. Amerika'ya direnen, Akdeniz'e gelen bir Rusya olsun. Rusya diyorsa ki, ben Akdeniz'e gelmiyorum... Yav arkadaş gel, bu senin menfaatine, başka çaremiz yok. Amerika'nın eline geçmesin Akdeniz" sözleriyle itiraflarını arka arkaya sıraladı. Vatan Partisi'nin Rus muhibi lideri, bu saniyelerin ardından 140journos ekibinden kamerayı kapatmasını rica etti. 

Devlet geleneği itibariyle kendisini Roma İmparatorluğu'nun devamı olarak gören ve Tsargrad (Çargrad) olarak andığı İstanbul'da dahi hak iddia eden, bugün Türk dünyasının büyük bir bölümünde işgalci konumunda bulunan Rusya'nın işte bu imparatorluk siyasetinin desteklenmesi gerektiğini savunan Perinçek'in kameralar kapatıldıktan sonra itiraflarını nasıl sürdürdüğü bilinmiyor. Öte yandan Rusya Türkiye’yi işgal etse Perinçek’in enişte diyerek Putin'in boynuna sarılıp sarılmayacağı da merak konusu.

vatan partisi doğu perinçek rus muhibi işbirlikçi rus hizmetkarı çin işbirlikçisi avrasyacılık işçi partisi hangi perinçek 140 journos