İktidar Saldı, Muhalefet Kucakladı: Harp Okulu Meselesi

TAKİP ET

Fetullahçı açılımı muhalefete de sirayet etti. 15 Temmuz'da tutuklanan, annesi "Fetullah Gülen'e terörist diyemem" diyen Furkan Çetinkaya, serbest bırakıldıktan sonra muhalefeti ziyaret etti.

Fetullahçı terör örgütünün 15 Temmuz'daki terör saldırıları davasında hüküm giyen ve geçen günlerde Yargıtay kararıyla serbest kalan askeri öğrencilerden Taha Furkan Çetinkaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta'yı ziyaret etti.

Furkan Çetinkaya'ya üç yıl önce Fetullahçı terör örgütü elebaşı Gülen hakkında "Ben Fetullah Gülen'i tanımadığım için teröristtir diyemiyorum. Benim komşularım oldu mesela cemaatten, arkadaşlarım oldu. Ben tertemiz insanlar olduklarını düşünüyorum, terörist olacaklarını düşünmüyorum" diyen annesi Melek Çetinkaya da eşlik etti.



Görüşmeyi sosyal medya hesabından duyuran Melek Çetinkaya, "Askeri öğrencilere desteğini esirgemeyen Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ziyareti yaptık. Hapishanede kalan askeri öğrencileri ve erleri konuştuk. Mücadeleye devam." ifadelerini kullandı.
 
Taha Furkan Çetinkaya daha sonra İYİ Partili Erhan Usta'yı da ziyaret etti. Nerede bir tarikatçı varsa ona arka çıkmayı alışkanlık haline getiren Erhan Usta daha önce de ölen İsmailağa elebaşı Mahmut Ustaosmanoğlu için de taziye mesajı yayımlamıştı. 
 

İYİ Partili Erhan Usta'dan Ölen İsmailağa Elebaşı Ustaosmanoğlu İçin Taziye Mesajı



Furkan Çetinkaya daha sonra hem Fetullahçılara hem de PKK'lılara desteği ile bilinen Ömer Faruk Gergerlioğlu'nu ziyaret etti.

 

 


İYİ Parti İçinden Tepki

Kılıçdaroğlu'na ve Usta'ya İYİ Parti içinden tepki geldi. Daha önce Fetullahçı olmadıkları için şok mangalarında işkenceye uğrayan ve Fetullahçılar tarafından askeri okullardan tasfiye edilen öğrencilerin avukatlığını yapan İYİ Partili Işıner Hamşioğlu, Kılıçdaroğlu'na "Hükümet içerisinde FETÖ’yle mücadeleyi cıvıtanlar her kimse muhalefete de yapılan yanlışları normalleştirmesi için güzergah işaretletiyor. Şok mangaları, çalınan sorular, mahrem imamlar ortadayken 15 Temmuz öncesi bu yapılanı kabul etmiyorum. Kendinize gelin." tepkisini gösterdi.

Daha sonra İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta'ya da seslenen Hamşioğlu, "Bu fotoğrafı muhatabınızı ve temsil ettiği kitleyi bilmeden çektiriyorsanız nedamet getireceğiniz bir hatadır. Bilerek yaptıysanız arkanızı yasladığınız fotoğrafın şahsiyet-i manevisi, yanında durduğunuz parti bayrağının temsil ettiği vicdan sizden hesap sorar." dedi. 

 


Fetullahçı Olmayan Öğrencilere Uygulanan Mobbing: Şok Mangaları

Harp Okulu alımlarını yapan komisyona sızan Fetullahçılar ise soruları çalarak kendilerinden olan öğrencilere verdi. Bu yolla birçok Türk gencinin hakkı yendi.  

Aynı şekilde askeri okullar içerisinde terör örgütüne bağlı olarak yapılanan Fetullahçılar kendilerinden olmayan öğrencilerin notlarını kasıtlı olarak düşük tuttular.

Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmak için kamu kurumlarına sızan eli kanlı Fetullahçı terör örgütü, yıllarca askeri okullarda kendilerinden olmayan öğrencilere sistematik bir şekilde işkence uyguladı. 

Şok mangaları adı verilen bu işkence yönteminde Fetullahçı olmayan öğrenciler okulu bırakmaları için ağır eğitimlere zorlandı. 

Şok mangası işkencelerinde öğrenciler sıcağın altında kaldırımlarda süründürülüyor, aç-susuz bırakılıyor, o haldeyken ağır eğitimlere tabi tutuluyordu.

Bu işkenceler nedeniyle okulu bırakmak zorunda kalan öğrenciler şikayetçi olmuş; eski Kara Harp Okulu takım komutanı yüzbaşı Ayhan Yeşilkaya"silahlı terör örgütüne üyelik"ten 10 yıl, 8 harp okulu öğrencisine yönelik "işkence" suçundan da 33 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edilmişti.


Fetullahçı Açılımı Muhalefete de Sirayet Ediyor


Muhalefetin binlerce Türk gencinin derdini bir kenara koyup annesi terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'i öven çocukları kucaklama yarışına girmesi tepki çekti. 

Sosyal medyada tepki gösteren kullanıcılar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nın tarikat yurdunda gördüğü baskıya dayanamayarak intihar eden Enes Kara için açıklama yapmaktan kaçınmasını hatırlattı.

Kılıçdaroğlu Sonunda Enes Kara'ya İlişkin Konuştu


İktidar partisi yaklaşan seçim nedeniyle Fetullahçılara yönelik bir açılımın adımlarını atarken bu açılımın muhalefete de sirayet ettiği görülüyor.

Fetullahçı Açılımı mı Başlıyor: Zaman Yazarlarının Yurt Dışı Yasakları Kaldırıldı



Harp Okulları harp okulu askeri öğrenciler kılıçdaroğlu erhan usta şok mangaları ışıner hamşioğlu mobbing askeri okullarda mobbing