İktidardan Müftülere 'Seçim' Talimatı: 'Sahaya İnin'

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanlığı, seçim öncesinde müftülere "sahaya inme" talimatı verdi. Müftüler ise "Seçim propagandası mı yapacağız?" diye tepki gösterdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından altı aylık aralıklarla düzenlenen il müftüleri toplantısı, son olarak Haziran ayında yapılmıştı. Fakat geçtiğimiz hafta alelacele yapılan toplantıda yaşananlar, tartışmaları beraberinde getirdi.

"Konuşulanlardan Biri Sızarsa..."

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre müftüler 15 Ağustos'ta Ankara'ya "gündemsiz" ve "acele" olarak davet edildi. Bir gün süren toplantıda basına açık bölüm olmadı ve toplantı sonuç bildirgesi yayımlanmadı. Toplantıya ilişkin basına da bilgi notu verilmediği gibi müftülere "Konuşulanlardan biri dahi sızarsa hepiniz sorumlusunuz" denildi.

"Herkes Sahaya İnsin"

Toplantıda ana gündem seçimdi ve müftülere "Seçim öncesi dikkatli olunması" tavsiyesi verildi. Cumhuriyet'in haberinde yer alan iddiaya göre toplantıda müftülere "Seçime dokuz ay kaldı. Herkes sahaya insin, çalışma yapsın. Kazanırsak hep beraber kazanırız, kaybedersek hep beraber kaybederiz. Ev ev gezin" talimatı verildi.

Ali Erbaş: "Seçimde Kaybetmemeliyiz"

Toplantıda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş "Büyük kazanımlar elde ettik. Bu kazanımları önümüzdeki seçimde kaybetmemeliyiz" dedi. Toplantıya çağrılan müftüler arasında bu talimatlar nedeniyle "Bizi seçim çalışması için mi çağırdılar? Seçim propagandası mı yapacağız?" rahatsızlığına neden oldu.

"Halil Konakcı'yı Artık Susturun"

Toplantıda ayrıca sosyal medyada yayımladığı videolarla sık sık gündeme gelen ve tepki çeken imam Halil Konakcı için "Artık susturun. Seçim öncesi zarar veriyor" şeklinde talimat verildiği iddia edildi. Toplantıya katılan müftülere seçim öncesinde sosyal medyanın aktif kullanılması telkin edildi.

iktidardan müftülere erken seçim talimatı sahaya inin diyanet işleri başkanlığı müftü istişare toplantısı seçim propagandası yapacağız herkes insin ali erbaş