İktidarın Gazetecisi MÜSİAD'ı Hedef Aldı: Başkan Kimin Adına Konuşuyor!

TAKİP ET

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinde kaleme aldığı köşe yazısında Dilek Güngör, MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı'yı hedef aldı.

Dün yaptığı açıklamada MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, reel sektörün de kendilerinin de faiz indirimlerini konuşmaktan yorulduklarını belirterek "Faizleri, faiz indirimlerini konuşmaktan biz de yorulduk. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımız geçen gün bir TV programında ‘Faizi tek haneye düşürmemiz lazım’ dedi. Düşürsün ekimde kasımda yüzde 9’a. ‘Bir daha da ellemeyeceğim faizi’ desin. 5-6 ay unutalım, artık faizi konuşmayalım, önümüze bakalım. Sanayici ve üretici belirsizlik ortamını sevmiyor. İstikrar olsun, o istikrarla devam edelim diyoruz" demişti.

"Bence MÜSİAD'ın Kafası Son Günlerde Biraz Karışmış!

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinin yazarı Dilek Güngör, bugün kaleme aldığı yazıda Asmalı'yı hedef alarak "Bence MÜSİAD'ın kafası son günlerde biraz karışmış!" dedi.

Mahmut Asmalı'nın kısa süre önceye kadar iktidarın yeni ekonomi modelini ve Merkez Bankası'nın adımlarını alkışladığını hatırlatan Dilek Güngör, şu ifadeleri kullandı:

"MÜSİAD'ı TÜSİAD'vari Açıklamalara İten Etken Ne?"

"Anlamadım ne değişti de dün çıkıp 'Artık faiz konuşmaktan yorulduk' filan demeye başladı. Bir de Merkez Bankası'nın faizi indirmesine rağmen bunun krediye yansımadığını söylemiş... Rakamları yukarıda verdim. O yüzden tekrar etmeyeceğim. Ama merak ediyorum doğrusu, MÜSİAD'ı TÜSİAD'vari açıklamalara iten etken ne?

"Gözünü Kapatıp Dinleseniz TÜSİAD Sanırsınız"

Malum, laflar aynı... Yani gözünüzü kapatıp açıklamaları dinleseniz TÜSİAD'ın söylediğini sanırsınız. Hadi bu alınan makro ihtiyati tedbirlerden, bankalardan  parayı ucuza alıp dövize cukkalayan büyükbaşlar rahatsız da, üyelerinin büyük bölümü KOBİ olan MÜSİAD'a ne oluyor? Zira, rakamlar ortada.

"Başkan Kimin Adına Konuşuyor!"

TL krediler 2022 eylül ayında 163 milyar TL... Geçen yıl aynı dönemde 34 milyar TL... Bunun 81 milyarı büyük firmalara verilmiş... 82 milyarı KOBİ'lere... Yani MÜSİAD'ın üye profili gibi olan KOBİ'lere... Eee, o halde başkan kimin adına konuşuyor!"

iktidarın gazetecisi müsiad hedef aldı başkan kimin adına konuşuyor dilek güngör mahmut asmalı sabah gazetesi tüsiad