İlahiyat Dekanı Bakanlık Onaylı Sergiye Engel Oldu: 'İslam'a Küfredenlerin Fotoğraflarını Koydurmam'

TAKİP ET

Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akbaş, Bakanlık onaylı sergide fotoğrafları sergilenen ünlü isimlerin fotoğraflarına "İslam'a küfredenlerin fotoğraflarını koydurmam" diyerek engel oldu.

10 Mayıs'ta Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) tarafından Aklıma Bir Fikir Geldi projesiyle bir dizi etkinlik düzenlendi.

Halk TV'nin haberine göre Etkinlikler kapsamında düzenlenecek olan sergi, İletişim Fakültesi'nin sergi salonunun uygun olmaması nedeniyle İlahiyat Fakültesi'nin fuaye alanında yapılmak istendi fakat İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akbaş; Atilla İlhan, Vedat Türkali, Adile Naşit, Sadri Alışık, Kadir İnanır, Turgut Uyar, Leman Sam gibi sanatçıların fotoğraflarının bulunduğu afişleri kaldırttı.

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği temsilcilerinin Akbaş'la yaptıkları görüşmenin sonuç getirmemesi üzerine sergi Hukuk Fakültesi'ne taşındı.



Heyetin daha önce 40 okulda sergi yapıldığını ve burada yapılamaması durumunda tepki çekeceğini ve bunun altından kalkamayacaklarını söylemesi üzerine Akbaş, "Burası yalnız İlahiyat Fakiltesi. Üniversite benim iznim olmadan... Ben İslam'a küfreden birinin fotoğrafını koyamam. İzin vermem yani. Benim şey anlayışım bu. Burada Halk Bankası kredi kartı tanıtımı yaptı. Defettim" dedi.

Heyetten birisinin "Burada İslam'a kim küfrediyor ki?" diye sorması üzerine Akbaş "Ben isim vermem zaten de burası benim yetkimde" yanıtını verdi.

gaziantep üniversitesi ilahiyat fakültesi dekanı mehmet akbaş sergi engel oldu islam küfredenlerin fotoğraflarını koydurmam