İlahiyatçı Mustafa Öztürk AKP'ye Ateş Püskürerek Görevlerini Bıraktığını Açıkladı

TAKİP ET

Tefsir çalışmalarıyla bilinen İlahiyatçı Mustafa Öztürk, çalışmalarını sonlandırdığını açıkladı.

Tefsir ve Kur'an araştırmaları alanında yaptığı çalışmalar ve ortaya çıkardığı eserleriyle tanınan ilahiyatçı ve akademisyen Mustafa Öztürk, tefsir çalışmalarını bıraktığını açıkladı.

Öztürk ayrıca Karar Gazetesi'nde yazmayı bıraktığını ve artık Medyascope programını da yürütmeyeceğini belirtti.

Dini kullanarak halkı etkisi altına alan AKP'li üyelere seslenen Öztürk, sosyal medya hesabından paylaştığı açıklama metninde, ''Cinnet noktasındayım; zira lanet olası dinbazların bizi kafir, müşrik, ateist diye yaftalamaları yüzünden hem dindarlardan hem de din alanında çalışıp çabalamaktan artık iğrendim. Bu vesileyle duyurmak isterim ki; tefsir çalışmalarını bıraktım, Karar Gazetesi'nde yazmayı bıraktım, Medyascope programını da bıraktı.

Bundan böyle din de kitap da hepten sizindir; tepe tepe kullanın ama artık beni rahat bırakın...'' ifadelerini kullandı.

AKP'lilerin Linçlerine Dayanamayarak İstifa Etmişti

Öztürk daha önce Kuran’daki ayetlere dair bir konuşması sırasında gizlice çekilmiş görüntülerinin paylaşılmasıyla sosyal medyada hedef gösterilmiş, AKP'li isimler Öztürk'ü linç kampanyası başlatmıştı.

“Kuran'da 23 sene Velid bin Mugire aşağı As bin Vail yukarı deyip bütün kadrajını Hicaz-Taif-Medine'ye sıkıştırmış ve insanlığa son söyleyeceği sözün çapı oradaki 3-5 lavuk müşrik. Ve o müşriğe Kuran'da öyle küfürler var ki. Bir tanesini okuyayım mı size Kalem Suresi... (Hem kel hem fodul ve p.ç)"  ifadelerini kullanması sebebiyle hedef gösterilen Öztürk de konunun bilimsel zeminde doğruya ulaşma amaçlı tartışılmadığını aksine bir karalama kampanyasına malzeme olarak araçsallaştırıldığını ifade ederek görevinden istifa etmişti. 

ilahiyatçı mustafa öztürk tefsir çalışmalarını bıraktı karar gazetesi açıklama medyascope