İlay Aksoy: Artık Türkiye'nin 5 Milyon Suriyeliye Bakması İçin Hiçbir Sebep Kalmamıştır

TAKİP ET

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, Beşar Esad'ın ilan ettiği genel affa ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, Beşar Esad'ın ilan ettiği genel affa ilişkin bir video mesaj yayımladı.

Aksoy mesajında "Suriye belki de dünya tarihinde en kapsamlı afını ilan etti. Artık 5 milyon Türkiye’de, 5 milyon da Suriye’de yabancıya Türkiye’nin bakması için hiç bir gerekçe kalmamıştır" ifadelerini kullandı.

"Hani 'Suriye'de devlet yoktur' diyen hainler var ya, revize ettikleri kanun 1949 yılına dayanıyor. Bu af yalnız kişilik hakları davalarını etkilemez. Zarar gören taraflar hala kişisel olarak dava açabilir. Ancak kişisel olarak ölümlerini affediyorlarsa o zaman dava düşebilir.

Kararname dünden itibaren yürürlüğe girmiş bulunuyor. Suriyeliler konsolosluklara da başvurabilir af için. Türkiye için bu olağan üstü bir fırsat. Ülkesinde her türlü terörle ilişkili eylemlerde bulunmuş bile olsa artık affedilmiştir. Ancak geri dönüşler sağlanmaz ise o zaman AKP artık aramızda çok sayıda Suriyeli katil olduğunu tescil etmiş olur ve bilerek onları barındırma pozisyonuna düşmüş olur.

Gördüğünüz gibi Suriye'de idam yok. Geri dönerlerse idam edilmeyeceklerdir. Bu tamamen Batı'nın ve birtakım vatan hainlerinin yalanıdır. Türkiye gerekli güvenceleri sağlayabilir ve bu insanların geri dönüşünü başlatabilir."
 

demokrat parti genel başkan yardımcısı ilay aksoy artık türkiye 5 milyon suriyeliye bakması için hiçbir sebep kalmamıştır