İlber Ortaylı 'Fesli Kadir'i Eleştirince Anadolu Ajansı Mikrofonu Önünden Alındı

TAKİP ET

Tarihçi Ortaylı'nın katıldığı bir programda Türk düşmanı çıkışlarıyla tanınan Kadir Mısıroğlu isimli şahsı eleştirdiği anlarda Anadolu Ajansı mikrofonunun önünden alındığı görüntüler yeniden sosyal medyanın gündemine oturdu.

Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın Aksaray'da 13 Ekim 2019 tarihinde katıldığı kitap fuarındaki bir etkinlikte yaptığı konuşmanın görüntüleri bugün sosyal medyada defalarca paylaşıldı.

Ortaylı, konuşması esnasında ölene dek Türk milletine ve Büyük Atatürk'e ağza alınmayacak hakaretler etmesine rağmen hukukun ve siyasetin devamlı üç maymunu oynadığı Kadir Mısıroğlu isimli şahsın "Keşke Yunan galip gelseydi" şeklindeki sözlerini yorumladı. Görüntüler, bu esnada masanın üstündeki Anadolu Ajansı (AA) mikrofonunun alındığını ortaya koyuyor.

Tarihçi Ortaylı'nın konuşmasının ilgili bölümü şöyle:

"Fesli adam Yunanlılar gelse daha iyi oldurdu diyor. Bunu diyen adam nereden diyor aklım ermiyor. Karadeniz'de Yunanlılar Pontuslardı. Kavga edildi onlarla. Çete savaşları vardı. Orayı işgal eden Rusya'ydı 1. harpte. Hiçbir zaman öbür savaşlardan haberi yoktu o bölgenin. Bunu söylüyor ve takdis ediliyor herif, herkes adamı hoşluyor. Böyle bir lafı Fransa'da edemezsin. Muhtemelen seni elektrik işkencesine tutup hapse de tıkmazlar ama sülaleni de bir daha iflah ettirmezler."

AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, iddialara ilişkin yaptığı açıklamada etkinlikte mikrofonu masadan alanın AA muhabiri değil, güvenlik görevlisi olduğunu savundu. Yanı sıra Mutanoğlu, frekans karışması sonucu hatibin sesini bozmaya neden olduğu yönündeki uyarılar sonrası mikrofonun masadan alındığını söyledi.

ilber ortaylı aksaray kitap günleri anadolu ajansı fesli kadir mısıroğlu aa