İlber Ortaylı: Güzele Maşallah Denir

TAKİP ET

İlber Ortaylı, Cansu Canan Özgen ile Instagram üzerinden yaptığı yayının sonunda, kameranın kapandığını düşünerek Özgen'e 'Maşallah, şuna bak' demiş ve sosyal medyada gündeme oturmuştu.

Özgen'in yayınının görüntüleri sosyal medyada hızla yayıldı ve İlber Ortaylı'ya yönelik suçlamalar başladı. Bu durum üzerine açıklama yapma gereksinimi duyan Ortaylı, Hürriyet'e konuştu. Ünlü tarihçi, "Vallahi ben çok akıllı, güzel ve kendini geliştirmiş buluyorum yayın yaptığım hanım kızı. Hakikaten de maşallah. Güzel olduğu zaten belli. Giyimi, makyajı, duruşu, soru soruşu, konuya hâkimiyeti, Türkçeyi doğru ve güzel kullanışı... Buna tabii ki maşallah denir. Başka ne denir" ifadelerini kullandı.

Cansu Canan Özgen ile konu hakkında henüz konuşmadığını belirten Ortaylı'nın konuşmasının devamı ise şöyle:

"Bir iltifatı, bir takdiri, bir maşallahı alıp üzerinden #metoo hareketi benzeri bir taciz devşirmek akıl alır gibi değil. #metoo hareketi bu kadar basit mi? Türkiye’nin bu konuda zaten ciddi bir problemi var. Her şey bu kadar basitleştirilmemeli. Biraz Catherine Denuve okusunlar. (Dünyaca ünlü yıldız taciz karşıtı hareketin ‘püritenliğe’ vardığı, erkeklerin kadınlara iltifat etmekte özgür olması gerektiğini anlatan bir mektup yazmıştı.) Ben bu hanımla kaç zamandır program yapıyorum. Gerçekten iyi. Kendini geliştirdi, TV dünyasında Türkçesi en iyi olanlardan. Okuyor, soruyor, saçmalamıyor. Giyimi, kuşamı, makyajı, duruşu, eli yüzü güzel. Ben ona her zaman ‘maşallah’ derim. Gerçekten aptallar! Taciz lafları türemiş. Olacak iş değil. Onların anladığı türden maşallah değil bu... Türkiye’de sosyal medya Agora. Herkes konuşuyor, fazla gürültü var.”

ilber ortaylı taciz komik ilber ortaylı komik ilber ortaylı taciz ilber ortaylı uyudu ilber ortaylı kim cahil diyen tarihçi cansu canan özgen instagram canlı yayın maşallah ilber ortaylı maşallah maşallah dedi