İlber Ortaylı: Şevki Yılmaz'ın Atatürk'le Sıkıntısı Etnik

TAKİP ET

Fatih Altaylı'nın programına konuk olan İlber Ortaylı Osmanoğlu ailesinin düğününde yaşananlara yönelik açıklama yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Osmanoğlu ailesinin düğününde yer alan Şevki Yılmaz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ağır hakaretlerde bulunmuş, beddua etmişti. Aynı ortamda bulunan İlber Ortaylı'nın ise hiçbir şey yapmaması tepki ile karşılanmıştı. 

Osmanoğlu Ailesinin Düğününe Katılan Şevki Yılmaz Mustafa Kemal Atatürk'e Ağır Hakaretlerle Beddua Etti

Osmanoğlu Ailesinin Düğününe Katılan Şevki Yılmaz'dan Hadsiz Söylem: Osmanlı'yı Süren Soysuzları Lanetliyorum

Atatürk'e Ağır Hakaretlerle Beddua Eden Şevki Yılmaz'ın Atatürk'ü Anma Törenlerine Gitmemek İçin Sık Sık Rapor Aldığı İddia Edildi

Fatih Altaylı'nın YouTube kanalına konuk olan İlber Ortaylı açıklama yaptı.

Kendisine kızdıklarını söyleyen Ortaylı'nın lafını kesen Fatih Altaylı şunları söyledi: 

"Ona kızmıyorlar zaten ondan beklenen o da, sen ona bir şey demedin diye kızıyorlar." 

Bazı insanların etnik sıkıntılarını Şevki Yılmaz gibi ideolojik yolla ortaya çıkardığını söyleyen Ortaylı şu ifadeleri kullandı: 

"Yoo dedim işte, "Burası Türklerin imparatorluğu" dedim. Şevki onu anlamıştır. Bazı adamların etnik sıkıntılarını böyle dini veya ideolojik kisvelerle ortaya çıkarmaları var. Bir adam Atatürk'le yahut Türklerin komutlarıyla niye uğraşsın? Demek ki hiçbir bağ duymuyor. İnsaf diye bir şey var birader. Hiçbir tarihi portreyi yüzde 100 beğenmek zorunda değilsin, olabilir. Ama bu tavır, çok kötü bir tavırdır. Vatanı kurtaran İstiklal Harbi komutanlarıyla yahut tarihi portrelerle bu şekilde yaka paça girişmek hiç akıllı bir iş değildir. Yavuz Sultan Selim Han'la uğraşıyor herif, niye uğraşıyorsun, sana ne? 16. asır hükümdarı için bir ecnebi kıza uyup 'Tirandı.' diyorlar. 16. asırda da herkes çok demokrattı yani. … Saçma sapan insanlar bunlar. Medeni dünyada böyle insanlara aklı başında insanlar gülerler. "

Ortaylı konuşmasının devamında ise şu ifadelere yer verdi: 

"'Soysuz' diyor, 'dönme' diyor. Böyle şeyleri hiç tavsiye etmiyorum bu arkadaşlara. Böyle konuşmaya devam ederseniz millet size sormağa başlar, siz zararlı çıkarsınız. Dikkat edin. Böyle şeylerde hır çıkarmak çok kolaydır ama gayet güzel bir şekilde altında kalırsın."

 

 

ilber ortaylı osmanoğlu ailesi halil konakçı şevki yılmaz