İletişim Başkanlığı, BirGün'ün 'Kızılay Rezaleti' Haberini Dezenformasyon Bülteni'ne Aldı: Haberde Tek Yanlış Yok

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi tarafından yönetilen Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 12-13 Şubat tarihlerinde yayımlanmış haberlerle ilgili bir bülten yayınladı. BirGün gazetesinden İsmail Arı'nın yapmış olduğu haberi "dezenformasyon" olarak belirten bültende, eski fotoğrafların kullanıldığı görüldü.

BirGün gazetesinden İsmail Arı'nın yapmış olduğu "Kızılay rezaleti" başlıklı haber kısa sürede gündem olmuştu.

Kurumlar Can Çekişiyor: Kızılay'ın Malatya'daki Fabrikası Konteyner Üretemiyor

Haberde, Kızılay'ın Malatya'daki konteyner fabrikasının depremzedeler için konteyner üretediği, gerçekleşecek afetler için hiç konteyner stoklamadığu ve fabrikanın torpil yönetim tarzı ile idare edildiği ifade edilmişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi tarafından yönetilen Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, 12-13 Şubat tarihlerinde yayımlanmış haberlerle ilgili bir bülten yayınladı. 

Bültende BirGün gazetesinin haberinde belirtilen Kızılay Konteyner Fabrikasının idare müdürünün geçmişte kebapçılık yapması hakkındaki iddiaları yanlış olarak değerlendirildi. 

“Fabrikanın genel müdürü, iddiaların aksine Orta Doğu Teknik Üniversitesi mezunudur. Aynı alanda doktorası bulunan genel müdürün sektör tecrübesi de 30 yıldır”

Oysaki BirGün haberde genel müdürün değil idare müdürünün daha önce kebapçı olduğunu yazmıştı.

 

Bültende, Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık'ın deprem bölgesindeki koordinasyon çalışmalarından, Kızılay Sistem Yapı Fabrikası'nın ziyaret edildiğinden ve konteyner üretiminin en üst seviyeye çıkarılması talimatının verildiğinden bahsedildi.

Ancak bültende yayınlanan fotoğraf eski bir tarihte çekilmişti ve fabrikanın o tarihteki müdürü Mustafa Kaya'nın görselde yer aldığı belirtildi.

 

Bültende, fabrikanın yaklaşık 3 ay önce resmen açıldığı belirtilirken, fabrikanın internet sitesinde ve diğer kaynaklarda fabrikanın yaklaşık bir yıldır üretim yaptığı ve sadece resmi açılışının 3 ay önce yapıldığı bilgisi bulunuyor.

 

BirGün haberinde, fabrikada afet durumları için konteyner stoklanmamış olduğu ve fabrika yönetiminin stok yapılsın talebinin Kızılay yönetiminin maliyet gerekçesiyle karşı çıktığı belirtilmişti. İletişim Başkanlığı'nın bülteninde ise bu duruma ilişkin herhangi bir açıklama bulunmuyor.

Kaynak: BirGün Gazetesi 

iletişim başkanlığı fahrettin altun dezenformasyon dezenformasyon bülteni birgün gazetesi ismail arı kızılay Konteyner deprem depremzede