İletişim Başkanlığı, Dezenformasyon Bülteni'nde Suriyeli Seçmen Sayısını Yalanladı

TAKİP ET

Polimetre'den Mehmet Günal Ölçer'in yayımladığı ve 5 Haziran 2022 tarihli YSK verilerinin baz alındığı araştırmaya göre, Suriyeli seçmen sayısının 466 bin 105 olduğu iddia edilmişti.

Polimetre'den Mehmet Günal Ölçer'in yayımladığı ve 5 Haziran 2022 tarihli YSK verilerinin baz alındığı araştırmaya göre, 1 milyon 326 bin 496 Yurtdışı Doğumlu Seçmenin olduğu ve 130 farklı ülkede doğan seçmenlerin en büyük bölümünü Suriyeliler oluşturduğu belirtilmişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın haftalık yayımladığı Dezenformasyon Bülteni'nde bu veriler yalanlandı.

YSK Verileri Soylu'yu Yalanladı: Suriyeli Seçmen Sayısı 466 Bin 105

“YSK’nın Raporunda Suriyeli Seçmen Sayısının 466 Bin 105 Olduğu Belirlendi” İddiası başlığıyla verilen yalanlamada şu ifadeler yer aldı:

Bazı basın yayın organlarında yer alan “YSK’ya ait seçmen kütüğüne ilişkin raporlarda, Suriyeli seçmen sayısının 466 bin 105 olduğu belirlendi” iddiası doğru değildir. Haberlerde yer alan ve sosyal medyada paylaşılan iddiaların dayandığı bir rapor bulunmamaktadır.

Yüksek Seçim Kurulu, iddia edildiği gibi bir rapor hazırlamamıştır. YSK’nın seçmenleri doğum yerine göre kategorilendirdiği bir çalışması da bulunmamaktadır.

iletişim başkanlığı dezenformasyon bülteni suriyeli seçmen