İlham Aliyev "Dışarıdan Müdahale Olursa Türk F-16'ları Semada Görecekseniz"

TAKİP ET

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Türkiye'ye ait savaş uçaklarının çatışmalara dahil olduğuna ilişkin iddiaları reddetti. Ancak Azerbaycan ordusunun herhangi bir dış müdahale ile karşılaşması durumunda bu durumun tersine döneceğini vurguladı.

Ermeni işgali altındaki Azerbaycan topraklarında Eylül sonundan bu yana artan çatışmalarda üçüncü kez ateşkese varılmasına rağmen işgalci güçler imzalanan antlaşmaları ihlal etmeyi sürdürüyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ortaya çıkan duruma ilişkin bugün sert değerlendirmelerde bulunduğu bir açıklama gerçekleştirdi.

Açıklaması esnasında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait F-16 savaş uçaklarının bölgedeki çatışmaya dahil olduğuna ilişkin iddalara da değinen Aliyev, "Bizdeki Türk F-16'lar tatbikat için gelenler. Ancak bize dışardan müdahale olursa, Türk F-16'ları semada görecekseniz" ifadeleriyle bir yandan bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını kaydederken diğer yandan da Ermenilere gözdağı verdi.

Ermenilerin ateşkesi ihlal etmesine dair de cümleler kuran Azerbaycan Cumhurbaşkanı, "Biz esirlerin, cenazelerin değiştirilmesi için ateşkese razı olduk. Ermenistan birkaç dakika geçtikten sonra ateşkesi bozdu. Ateşkes isteyenler Ermenistan'a silahlar gönderiyor. Listesi bende var. Ateşkesi isteyen niye silah gönderir" dedi.

Aliyev, işgalci Ermenistan'ı destekleyen bir tutum takınan güçlere de "Ermenistan destekçileri size diyorum. Kurtarmak istiyorsanız Ermenistan devletini söyleyin ki çıksın topraklarımızdan. Bir sözünüzle çıkar. Ermenistanın 252 tankı imha edildi, 53 tankı ele geçirildi. 6 adet S-300 sistemi imha edildi. Soruyorum, nereden geliyor bunların parası" sözleriyle tepki gösterdi.

ilham aliyev nikol paşinyan azerbaycan ermenistan karabağ ateşkesin ihlali f-16 dış müdahale olursa