İlhan Şeşen: Böyle Giderse Sokak Çalgıcılığına Başlayacağım, Dayanacak Gücüm Kalmadı

TAKİP ET

Ünlü sanatçı İlhan Şeşen hukuksuz salgın yasakları nedeniyle sanatçıların düştüğü zor durumu anlattı.

Posta'dan Alev Gürsoy'a konuşan İlhan Şeşen, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Kimse kusura bakmasın, kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok" diye savunduğu saat 24.00 sonrası müzik yasağı ile ilgili "Kusura baktınız mı?" sorusuna, "Vallahi duydum ve inanamadım. 00.00’a kadar müzik var ve sonrasında yok. Şaşırdım mı? Hayır! Bunlar ilk defa olmuyor. Kenan Evren zamanında, Evren Bodrum’a tatile geldiğinde 00.00’dan sonra bütün müziği kapattırdı. O dönem küçük bir barda, Mavi’de çalıyordum. Sonrasında Halikarnas’tan teklif geldi, “Gidin gece 00.00’dan sonra müzik yapın” dediler, yapmadık" şeklinde cevap verdi.

Salgın sürecinin yarattığı tahribata da değinen ünlü sanatçı "Bu zor süreç sizi ne denli etkiledi?" sorusuna, "Vallahi çok ağır geçti. Ben yine az çok geçmişte para kazanan bir adam olarak onu yedim. Ama şimdi çok zor durumdayım. Bu durum üç-dört ay daha sürerse belki intihar etmem ama sokakta çalgıcılığına başlayacağım. Mecburum buna!" ifadeleriyle cevap verdi.

"Açlıktan ölelim mi?" diyen Şeşen, "Konserler, festivaller yok; müzik yapılan hiçbir mekan açılmazsa ne yapacağım? Benim yapabildiğim bir tek müzik var, dolayısıyla çıkacağım sokağa ve çalgıcılık yapacağım. Benim öyle komplekslerim yoktur. Ev geçindirmek zorundayım. Sokak çalgıcılığı müzisyenliğin son mertebesidir. Hırsızlık, arsızlık yapmıyoruz, müzik yapıyoruz. Sokak çalgıcılığı çok şerefli bir mertebe. Hiç yüksünmüyorum. Sağlığım elverirse sokağa ineceğim çalmaya" dedi.

İlhan Şeşen Böyle Giderse Sokak Çalgıcılığına Başlayacağım Dayanacak Gücüm Kalmadı