İlhanlı Tekkesi Saldırısı 6 Yılın Ardından Hâlâ Aydınlatılmadı

TAKİP ET

Türkmenler saldırının aydınlatılmasını, adaletin yerini bulmasını bekliyor

6 yıl önce İlhanlı Tekkesi'nde Türkmenlere yönelik düzenlenen saldırının sorumluları hala hesap vermedi. 

Taziye için tekkede bulunan onlarca Türkmen kadını saldırıda hayatını kaybetmişti. Saldırıyı Türkmen gazeteci Mustafa Kemal Yılmaz yeniden gündeme getirdi. 

"Türkleri kim vurdu?" diyen Yılmaz, "İlk aşamada sladırıyı düzenleyen Uçağın kimliği belirsiz dendi. Ardından kurulan komisyonla Irak Hava Kuvvetlerine ait olduğu anlaşıldı. Peki bir hata mıydı? Irak bugüne kadar bu soruyu cevaplandıramadı. Saldırının tam da taziye merasiminin olduğu İlhanlı Tekkesini hedef alması bugün halen kafaları karıştırıyor." dedi.

Konunun Türkiye dahil hiçbir medyada gündeme gelmediğini ancak Türkiye'nin yaralıları tedavi ettirdiğini belirten Yılmaz, "Dünyada uçan bir sinek arabaya çarpsa ortalığı karıştıran insan hakları komisyonu, sıra Türklere gelince sustu. Neredeyse hiç kimse bu saldırıyı kimin ve neden yaptığını sormadı. Türkmenler halen saldırının aydınlatılmasını bekliyor." ifadelerini kullandı.

2016 yılında Irak Meclisi'nde bir araştırma komisyonunun kurulduğunu ancak bu komisyondan bir açıklama yapılmadığını belirten Yılmaz, "Bu bir ihmal mi? Gerçekten Irak Hava Kuvvetleri mi ya da başka ülkenin hava aracı mı saldırdı? Neden saldırıldı? Tazminatla o kadar kişinin hakkı verilebildi mi? gibi sorularla kaldık. Gerçekten İlhanlı Tekkesine onlarca Türkün ölümü ile sonuçlanan hava saldırısını kim yaptı?" sorusunu sordu. 

ilhanlı tekkesi ilhanlı tekkesi saldırısı kerkük Türkmenler