İliç Madeni Faciasına İlişkin Soruşturmada, İçlerinde Kanadalı Şirket Yöneticisinin de Bulunduğu 6 Kişi Tutuklandı

TAKİP ET

9 kişinin toprak altında kaldığı İliç madeni faciasında, olayla ilgili 6 şüpheli tutuklandı.

AKP'li Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Erzincan İliç’te maden sahasında meydana gelen heyelanda 9 kişinin toprak altında kalmasına neden olan olayla ilgili olarak 6 şüpheli hakkında tutuklama kararı ve 2 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararının verildiğini duyurdu.

AKP'li Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Erzincan İliç'te maden sahasında meydana gelen heyelanda 9 kişinin toprak altında kalmasına neden olan olayla ilgili olarak Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinasyonunda İliç Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında; sorumlu oldukları değerlendirilen aralarında ilgili şirketin Kanada uyruklu yöneticisinin de bulunduğu 6 şüpheli hakkında tutuklama kararı, 2 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verilmiştir."

 

"Jeoloji, İş Sağlığı, Maden, İnşaat, Ziraat, Çevre, Harita ve Kimya alanında uzman 8 kişiden oluşan bilirkişi heyetinin incelemeleri devam etmekte olup, soruşturma tüm yönleri ile sürdürülmektedir. Kayıp işçilerimizi arama-kurtarma çalışmaları ilgili kuruluşlarımızca devam etmektedir. Dileğimiz işçilerimize bir an önce ulaşılmasıdır" dedi.

akp iliç madeni altın madeni kanadalı şirket yöneticisi erzincan