İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı'nın Dünya'ya Ne Zaman Döneceği Belli Oldu

TAKİP ET

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın da içinde yer aldığı Ax-3 ekibi uzay yolculuğunu tamamlamıştı. Uzayda 13 deney gerçekleştiren Gezeravcı ve beraberindeki 3 astronotun Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılarak Dünya'ya ne zaman dönüş yolculuğuna geçeceği bugün SpaceX tarafından açıklandı.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın bulunduğu Dragon uzay aracı ve Axiom-3 (Ax-3) ekibinin Dünya'ya dönüşü 3 kez ertelenmişti. Gezeravcı ve ekibinin Dünya'ya ne zaman döneceği ile ilgili SpaceX'ten yeni bir açıklama geldi.

SpaceX, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Ax-3 ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılmasının ardından Türkiye saatine göre 17.05'te Dünya'ya dönmesinin planlandığını duyurdu. Şirket, Dragon uzay aracının ISS'den ayrılmasının iniş bölgesindeki hava koşullarına bağlı olduğunu belirtti.

Planlı inişin, ABD’nin Florida eyaletinin doğusundaki Atlas Okyanusu ve batısındaki Meksika Körfezi’nde bulunan 7 potansiyel iniş noktasından birine yapılmasının beklendiği öğrenildi.

 

 

 

alper gezeravcı ilk türk astronot space-x