İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı'nın Uzay Görevi Sona Erdi: Ax-3 Ekibi için Veda Töreni Düzenlendi

TAKİP ET

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki görevini tamamladı. Alper Gezeravcı ve Axiom-3 ekibinde yer alan diğer astronotlar için veda töreni düzenlendi. Alper Gezeravcı, "Bu bir hikayenin başlangıç noktasıydı, varış noktası değil." dedi.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki görevini tamamladı. Alper Gezeravcı ve Axiom-3 ekibinde yer alan diğer astronotlar için veda töreni düzenlendi.

Axiom Space, aralarında ilk Türk astronot Gezeravcı'nın da bulunduğu Ax-3 ekibi için hazırlanan veda törenini canlı olarak yayınladı.

Gezeravcı, veda töreninde yaptığı konuşmada, bu ekibin parçası olduğu için gerçekten onurlu ve ayrıcalıklı hissettiğini belirterek, son 2 haftadır Ax-3 ekibi faaliyetlerini sürdürürken ISS'te bulunan Expedition 70 mürettebatına büyük destekleri, misafirperverlikleri ve kibarlıkları nedeniyle minnettarlığını dile getirdi.

Expedition 70 ekibinin, gerçekten çok destekçi olduğunu belirten Gezeravcı, Ax-3 misyon lideri Michael Lopez-Alegria'ya da liderliği için teşekkür etti.

Gezeravcı, 2 hafta boyunca Axiom'da görev alan herkese misyonun her aşamasında Ax-3 ekibine verdikleri destek için teşekkür ettikten sonra, şu ifadeleri kullandı:

“Gurur duyduğumuz yüzüncü yılımızda insanlı uzay misyonuna adım atma konusundaki cesur ve azimli kararları için Türkiye Cumhuriyeti’ne de teşekkür etmek istiyorum. Gurur duyduğumuz tarihimizin devamı niteliğinde, adım attığımız yeni Türkiye yüzyılında icra ettiğimiz Türkiye’nin insanlı ilk uzay görevini gerçekleştirmiş olmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum. Gerçekleştirdiğimiz bu görevin geleceğimizin teminatı, sevgili gençlerimiz için ilham verici bir başlangıç olmasını diliyorum. Bu bir hikayenin başlangıç noktasıydı, bir yere varış noktası değil. Bundan sonraki yolumuz tüm milletimize hayırlı uğurlu olsun”

alper gezeravcı ax-3 veda töreni uluslarası uzay istasyonu ilk türk astronot