İlk ve Orta Okul Kayıtlarında E-Devlet Dönemi

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nden gelen açıklamada ilk ve orta okullarda adrese göre kayıt hizmetinin e-Devlet üzerinden yapılmaya başlandığı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, okul öncesi, 1. ve 5. sınıfa başlayacak olan çocukların okul kayıtlarının MERNİS-Ulusal Adres Veri Tabanı'nda bulunan ikametgah adreslerine göre yaptırılabileceğini açıkladı.

Kayıtları yapılacak olan öğrencilerin ikamet bölgelerinde bulunan okulların da e-Devlet üzerinden sorgulanabileceğini söyleyen Koç, "Velilerimiz artık çocuklarını hangi okula kayıt yaptırabileceklerini bu hizmet sayesinde görebilecek. Yeni başlayacak eğitim öğretim yılı için kayıt yaptırılacak kurumun adına, sınıf bilgilerine, adresine, telefon bilgilerine buradan ulaşılabilecek" ifadelerini kullandı.

Elektronik kayıt işlemlerinin e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden bir defaya mahsus olarak yapılabildiğini belirten Koç, "e-Kayıt işlemleri kapsamında temmuz ayının ilk iş günü itibarıyla öğrencilerin ikametgah adreslerinin MERNİS-Ulusal Adres Veri Tabanı üzerinde doğru, eksiksiz ve güncel bir şekilde kayıtlı olması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

İlk ve Orta Okul Kayıtlarında E-Devlet Dönemi