İlkay Akkaya'dan Erdoğan'ın Müzik Yasağına Tepki: Ülke İnsan Haklarını Sürekli İhlal Eden Faşist Zihniyetten Rahatsız

TAKİP ET

Sanatçı İlkay Akkaya, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hukuksuz müzik yasağına tepki gösterdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalarında "Kusura bakmasınlar kimsenin kimseye rahatsızlık vermeye hakkı yok" demiş ve müzik yasağının süreceğini duyurmuştu. 

Sonrasında ise müzik yasağına tepkiler arka arkaya yükselmiş, muhalefetten ve halktan "kusura bakıyoruz" cevabı gelmişti ve protesto amacıyla mini bir konser vermek isteyen rapçi Ağaçkakan gözaltına alınmıştı.

“Ülke tam anlamıyla yangın yerine dönmüşken toplum müzikten değil, lakin gittikçe pervasızlaşan ve insan haklarını sürekli ihlal eden faşist zihniyetten rahatsız” diyerek Erdoğan'ın sözlerine tepki gösteren ünlü sanatçı İlkay Akkaya, "Kendi çıkarları söz konusu olduğunda büyük kalabalıklar toplayarak salgının daha da büyümesine neden olanların müzikle ilgili aldıkları bu karar tabii ki halk sağlığıyla açıklanamaz. Milyonlarca insan hayatta kalma mücadelesi verirken, ülke tam anlamıyla yangın yerine dönmüşken toplum müzikten değil lakin gittikçe pervasızlaşan ve insan haklarını sürekli ihlal eden faşist zihniyetten rahatsız” ifadelerini kullandı.

İlkay Akkaya'dan Müzik Yasağı Açıklaması Ülke İnsan Haklarını Sürekli İhlal Eden Faşist Zihniyetten Rahatsız