İlker Başbuğ, 6 AKP'liye Hakaret Ettiği İddiasıyla Hakim Karşısına Çıktı

TAKİP ET

İlker Başbuğ, 6 AKP'liye hakaret ettiği iddiasıyla

Daha önce Fetullahçı Terör Örgütü'nün kurduğu kumpaslarda yargılanan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, bir TV programında 6 siyasetçiye hakaret ettiği iddiasıyla hakim karşısına çıktı. Mahkemede "aleniyet ilkesi" çiğnenerek duruşmaya gazeteciler alınmadı. 

Başbuğ'un "zincirleme şekilde kamu görevlisine hakaret" suçunu işlediği iddia edilen davada 1 yıl 5 aydan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

İlker Başbuğ'un AKP'li Ahmet Aydın, Bekir Bozdağ, Mustafa Elitaş, Mehmet Ceylan, Yahya Doğan ve eski AKP'li olan DEVA Partisi mensubu Abdurrahman Müfit Yetkin'e hakaret ettiği iddia ediliyor.

Başbuğ'dan Mahkeme Sonrası Açıklama

Cumhuriyet'in haberine göre Başbuğ, duruşma sonrasında şu açıklamayı yaptı:

"26 Haziran 2009 günü özellikle Ceza Muhakemeleri Kanunu (CMK) 250. maddesinin 3. fıkrasında bir değişiklik yapıldı. Bakın bunun altını çiziyorum, bu CMK 250. maddenin 3. fıkrasında yapılan değişiklik her şeyden evvel anayasanın 145. maddesine aykırıydı. Ayrıca CMK’da yapılan değişikliğin zamanlamasında ve bu yasa değişikliklerinde kimlerin faydalandığına baktığımız zaman karşımıza ilk faydalananlar 4 tane FETÖ’nün azılı militan savcısı çıkıyor.

Ben de bir sade vatandaş olarak soruyorum: Bu olayda hiç mi şüphe duymuyorsunuz veya hiç şüphe duymayacak mıyız? Benim söylediğim bu. Ben burada ciddi şüpheler duyuyorum ama kimseyi suçlamıyorum. İçerde verdiğim savunmada da kişisel olarak kimseyi suçladığım yoktur.

Benim bütün istediğim bu yasa değişikliği teklifini ilk gündeme getiren, bu yasa değişikliği ilk kaleme alanlar kimlerdir bu araştırılsın, incelensin diyorum. Bütün istediğim bu. Bu da benim o döneme komutanlık sorumluluğu taşıyan birisi olarak bunu sormak, gündeme getirmek, araştırılmasını istemek hakkım değil sorumluluğumdur."

ilker başbuğ 6 akpli hakaret mahkeme dava Ahmet Aydın Bekir Bozdağ Mustafa Elitaş Mehmet Ceylan Yahya Doğan Abdurrahman Müfit Yetkin deva