İlker Canikli Sordu: Türkiye Afganistan Olur mu?

TAKİP ET

İlker Canikli Flu TV'de gerçekleştirdiği Amerika Günlükleri programında Razi Canikligil'le Afganistan'ı konuştu.

Amerika Günlükleri'nde Razi Canikligil'le bu kez Afganistan'da neler olduğunu ve olacağını konuşan İlker Canikligil, programın sonunda Razi Canikligil'e "Biz Afganistan olur muyuz?" diye sordu. (31. dakika 40. saniye)

"Asla" yanıtını veren Razi Canikligil, "Türkiye hiçbir zaman İran olmaz. Herkes biliyor Türkiye çok köklü, dünya tarihinin gelmiş geçmiş en büyük imparatorluğunu kurmuş bir ülke. Çok köklü, elit bir geleneği var" dedi.

İlker Canikligil "Ama çok aşındı ya" demesi üzerine Razi Canikligil, "Ne kadar aşınsa da Türkiye'nin 85 milyonunun belki 30 milyonu için akıllı diyeceğim. Ötekiler için aptal demiyorum. 30 milyon gerçekten çok başarılı, çok zeki, çok hırslı, çok çalışkan, dünyayı iyi analiz eden, ahlaki yönden, dürüstlük yönünden, vatan sevgisi açısından gerçekten çok değerli bir grup var Türkiye'de, çok üstün. Avrupa'nın en elit tabakasıyla, Avrupa'da da çok aptallar var ama 30 milyon dediğin zaman bu çok büyük bir nüfus" yanıtını verdi.

FETÖ'cüler Bile Atatürk'ün Resmini Paylaşıyorlar Nerden Nereye Geldik

"Afganistan'dan 116 bin insanı çıkarmışlar. Onların ayrılması çok büyük bir kayıp olabilir Afganistan için. O yüz bin kişinin ayrılması. Keşke o insanlar ayrılmasalardı. Çünkü Amerika orda yetiştirmiş yüz bin kişiyi İngilizce öğretmiş faydalanmış, keşke o insanlar kalsaydı. Belki o zaman ılımlı Afganların eli daha güçlü olurdu. Muhalif güç de olmayınca şimdi Taliban'a karşı direnç azalacak" diyen Canikligil "Ama ben yine de onun tohumlarının atıldığına inanıyorum 20 yılda. O insanlar dış dünyaya açık yaşadılar yirmi yıl boyunca. Burda kütüphaneler üniversiteler eğitim, kadınlar eşit haklara sahip oldular, Avrupa'ya Amerika'ya gittiler geldiler, Türkiye'ye geldiler eğitim gördüler. Bu insanlar bunu kolay kolay bırakmaz. Türkiye'de zaten bu mümkün değil. Herkes görüyor zaten dün baktım FETÖ'cüler bile Atatürk'ün resmini paylaşıyorlar, nerden nereye geldik"  ifadelerini kullandı.

İlker Canikli Sordu Türkiye Afganistan Olur mu? FETÖ'cüler Bile Atatürk'ün Resmini Paylaşıyorlar Nerden Nereye Geldik