İllere Göre Günlük Vaka Sayıları Açıklandı: Karadeniz Bölgesi Başı Çekiyor

TAKİP ET

Fahrettin Koca, illere göre 7 günlük Çin Virüsü vaka sayılarını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il bazında 7 günü kapsayan günlük Çin Virüsü vaka sayılarını açıkladı. Günlük vaka sayılarında Doğu Karadeniz illerinin ilk sıralarda yer alması dikkat çekti.

Bakan Koca, artık her hafta il bazında 7 günlük vaka sayılarının açıklanacağı "Yerinden Karar" adlı bir dönemin başlayacağını duyurdu. Koca "Böylelikle gerektiğinde il hıfzıssıhha kurullarımız bölgesel olarak kararlar alabilecekler. Artık planlanabilir bir gelecek için bölgesel çalışmaların da yürütülebileceği bir döneme geçiyoruz. Salgın yönetiminde yeni dönemin adı 'Yerinde Karar' dönemidir" ifadelerini kullanmıştı.

Bu hafta açıklanan verilere göre il bazında 7 günlük Çin Virüsü vaka sayıları Trabzon'da her 100 bin kişide 228,02, Rize'de 202,44 ve Ordu'da 194,42 vaka şeklinde oluştu. Her 100 bin kişide görülen vaka sayısı İstanbul'da 60,19, Ankara'da 35,49, İzmir'de ise 44,39 oldu.

fahrettin koca açıklama haftalık 7 günlük vaka sayıları il bazı illere göre karadeniz doğu karadeniz istanbul ankara izmir