İllere TÜGVA Talimatı! 'Değerler Eğitimi' Adı Altında Bütün Liselere Girebilecekler

TAKİP ET

Bilal Erdoğan'ın yöneticisi olduğu TÜGVA, MEB ile imzaladığı "Değerler Eğitimi" protokolü vesilesiyle yargının "eğitimin üçüncü şahıslara devredilemeyeceğine" ilişkin kararlarına rağmen okullara giriş salahiyeti ediniyor.

Kabine'nin sempatik üyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, AKP'nin belirlediği kriterlere uygun "nesil yetiştirme" hedefinde bir değişikliğe gitmedi. MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nden illere gönderilen bir yazı ile TÜGVA ile imzalanan “Değerler Eğitimi” protokolü kapsamındaki çalışmaların hassasiyetle gerçekleştirilmesini istendi.

Birgün’den Mustafa M. Bildircin’in haberine göre 25 Ağustos’ta Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz imzası ile il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıda, “Protokol kapsamındaki çalışmaların hassasiyetle gerçekleştirilmesinin sağlanması hususlarında gereğini rica ederim” ifadelerine yer verildi.

MEB'in imza attığı söz konusu protokoller, yargının eğitimin üçüncü şahıslara devredilemeyeceğine ilişkin kararlarına aykırı şekilde vakıf ve dernekleri okulların içine sokmaya devam ediyor.

Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜGVA ile imzalanan “Değerler Eğitimi ve Sosyal Kültürel Etkinlikler” protokolü de bahsi geçen hukuka aykırı anlaşmalardan biri olduğu yönünde eleştiriler alıyor. Türkiye genelindeki tüm resmi ve özel liseleri kapsayan bu protokol, TÜGVA’nın öğrencilere yönelik kulüp çalışmaları, kültürel faaliyetler, akademik faaliyetler ve proje çalışmaları yürütmesine olanak sağlıyor. Protokole, TÜGVA’nın okullarda etkinlik düzenlemesine izin veren bir madde de yerleştirildi. Vakfın ortaokullarda “Medeniyet ve Değerler Kulübü” adı altında çalışma yürütebileceği bildirildi.

meb tügva milli eğitim bakanlığı ziya selçuk bilal erdoğan değerler eğitimi