İmalat-ı Harbiye Şirket Haline Getirilip Hazineye Devrediliyor

TAKİP ET

Makine Kimya Endüstrisi Kurumu şirketleştirilip tüm hisseleri hazineye devredilecek.

İstiklal Harbi'nin İmalat-ı Harbiye'si Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'nun şirketleştirilme sürecinin sonuna geldi. MKEK'in şirketleştirilme sürecinin tamamlanıp, TBMM yasama döneminin sonuna gelinmeden hazineye devredilmesi planlanıyor.

İktisadi Devlet Teşekkülü statüsüne sahip olan MKEK'in kurumsal işlevselliğinin artırılıp ticari faaliyetlerinde daha rahat hareket edilmesi için şirketleştirilmesine yönelik öneriler daha önce de yapılmıştı.

MKEK'in şirkete dönüştürülme süreci bir yasa ile gerçekleştirileceği için özel statülü şirket olarak varlığını sürdürecek. Yani hisseler hazineye bırakılırken yönetim hakları Milli Savunma Bakanlığı'na ait olacak. 

Makine Kimya Endüstrisi Kurumu, Türk ordusunun İstiklal Harbi'nde yeniden kuruluşundan itibaren orduyu donatmak ve Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde elde edilen emsalsiz zaferle birlikte TSK envanterini genişletmek, geliştirmek için faaliyetlerini sürdürüyor. MKEK halihazırda MPT milli piyade tüfeğinden Fırtına obüslerine birçok silahın ve askeri ekipmanın üretimini gerçekleştiriyor.

İmalat-ı Harbiye Şirket Haline Getirilip Hazineye Devredilecek