İmam Hatip Çıkışıyla Tartışmalara Sebep Olan Erol Mütercimler'in 1,5 Yıla Kadar Hapsi İstendi

TAKİP ET

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Erol Mütercimler hakkındaki iddianamesini tamamladı. Mütercimler'in halkın bir kesimini sosyal sınıf den mezhep cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama" suçundan 9 aydan 1,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Uzun yıllar akademisyenlik de yapan araştırmacı yazar Erol Mütercimler'in 7 Eylül tarihinde katıldığı bir televizyon programında kullandığı ifadeler nedeniyle 9 aydan 1,5 yıla kadar hapsi istendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma sonucunda ortaya çıkan iddianamede Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve İlim Yayma Cemiyeti Derneğinin de aralarında bulunduğu 16 isim "müşteki" olarak yer aldı.

Canlı yayında "Sonuca bakın, o imam hatipten mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız" ifadelerini kullanan Mütercimler, olayın ardından yaklaşık 4 saat süren programda yorgunluk sebebiyle söylemek istediklerini tam olarak dile getiremediğini beyan etmiş ve özür dilemişti.

Mütercimler'in bu sözlerine ilişkin iddianamede "Şüphelinin, kullandığı sözlerle, toplumun belirli ve belirlenebilir bir kesimini teşkil eden aynı tür eğitim kurumu olan imam hatip okullarından mezun olmuş kimselere karşı yayın yoluyla alenen tahkirde bulunduğu kanaatine varılmıştır" denildi.

Başsavcılık tarafından onaylanan iddianame İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

erol mütercimler imam hatip haber global hapis cezası iddianame 12. asliye ceza mahkemesi ankara cumhuriyet başsavcılığı