İmam Hatip Mezunları İçin ''Sapık ve Sahtekâr'' Diyen Erol Mütercimler'e Hapis Cezası

TAKİP ET

İmam Hatip mezunları hakkında kullandığı ifadeler sebebiyle yargılanan Erol Mütercimler'e 10 ay hapis cezası verildi.

Erol Mütercimler katıldığı bir televizyon programında İmam Hatip mezunları için ‘'İmam Hatip'ten mezun olmuş olanlar karşımıza bakın ne olarak çıkıyor; cinsi sapık, sahtekâr, ahlaksız…’' ifadelerini kullanmış, bu ifadelerin ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Bilal Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu 16 kişi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.

Hakkında, ‘Halkın Bir Kesimini Sosyal Sınıf Din, Mezhep, Cinsiyet ve Bölge Farklılığına Dayanarak Alenen Aşağılama' suçundan 9 aydan 1 buçuk yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Mütercimler, İstanbul 12'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Davada açıklanan savcı mütalaasında Mütercimler için 6 aydan 1,5 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Suçlamayı Kabul Etmiyorum

Erol Mütercimler, “3 duruşmada 3 farklı savcıyı görüyorum. 42 yıllık siyaset bilimi hocasıyım. O suçların hepsini ben bilirim. Bunların hiç birisi benim eylemime uymaz. 1997’den 2021 yılına kadar kesintisiz medyadayım. Hiç yargılanmadım. Hayatımda küfrün yeri yoktur. Bu programda da hiç kimseye hakaret içerikli bir şey söylemedim. Ben bir öğretmenim. Ne hakaret amacıyla ne de aşağılama amacıyla bir şey söylemedim. Sayın savcının suçlamasını kabul etmiyorum. Bu dava siyasi bir dava halini almıştır. Bu kadar yılın hocasıyım, bu kadar yılın medya mensubuyum, ben bu davaları bilirim. Benim için istenen maddeyi biz hukuk derslerinde stratejik yargı maddesi olarak değerlendiriyoruz. Allah'ın belası bir madde bu. Düşünce özgürlüğü yoksa mahkemeler de olamaz, karar özgürlüğü yoksa sizler de olmazsınız. Yoksa siyasetin elinde bir savcı, bir hakim olursunuz. Beraatımı talep ediyorum” şeklinde savunma yaptı.

Kararını açıklayan mahkeme, Mütercimler hakkındaki suç unsurlarının oluştuğuna kanaat getirdiğini belirterek, Mütercimler'in 10 ay hapis cezası almasına hükmetti ardından cezanın ertelenmesine karar verdi.

 

erol mütercimler imam hatip mezun sapık ahlaksız hapis cezası