İmam Hatiplerle İlgili Konuşması Nedeniyle Gözaltına Alınan Gülşen Özür Diledi

TAKİP ET

İmam hatiplerle ilgili kullandığı sözler nedeniyle hakkında jet hızıyla soruşturma başlatılıp gözaltına alınan şarkıcı Gülşen, özür diledi.

Şarkıcı Gülşen’in Nisan ayında verdiği bir konserde, "İmam hatipte okumuş. Sapıklığı oradan geliyor" demesinin yer aldığı bir video dün dolaşıma sokulmuştu. Kime söylendiği belli olmayan söz konusu ifadenin yer aldığı videonun yayılmasının ardından Twitter’da  mürteciler tarafından ‘#GülşenTutuklansın’ etiketi başlatılmıştı.

İstanbul Başsavcılığı dün gece jet hızıyla Gülşen hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ suçundan resen soruşturma başlatmıştı. 

Söz konusu soruşturma kapsamında polis ekiplerince gözaltına alınan Gülşen adliyeye sevk edilmişti.

Şarkıcı, Instagram hesabı üzerinden yayınladığı açıklamada şunları yazdı:

"Uzun yıllardır birlikte çalıştığım çalışma arkadaşlarım ile iş ve çalışma ortamında yapmış olduğum bir espri toplumu kutuplaştırmaya hedefleyen kimseler tarafından öne çıkarılarak yayımlanmıştır. Sözlerimin ülkemizdeki kutuplaştırmayı hedefleyen kötü niyetli kimselere malzeme vermiş olmasından dolayı üzgünüm. İnandığım özgürlüğü savunurken eleştirdiğim radikal uca kendimin savrulduğunu görüyorum. Videodaki söylemimden rahatsızlık duyan ve incinen herkesten özür diliyorum. Daha başka bir dil bulmalıydım, bulacağım…"

imam hatipler gülşen gülşen gözaltına alındı