İmam, Müezzini Darbetti: AKP Teşkilatı ile Arası İyi, Olayın Üstü Kapatılmaya Çalışılıyor

TAKİP ET

Amasya'da Bayazid Paşa Camii imamı Beytullah Savaş, müezzin Yavuz Selim Albayrak'ı darbetti.

Amasya merkezde bulunan Bayazid Paşa Camii imamı Beytullah Savaş, aynı camide müezzinlik yapan Yavuz Selim Albayrak'ı cami önünde öldüresiye darbetti.

Büyükağa Medresesi'nde hafızlık da yaptığı öğrenilen Savaş'ın, genellikle camide durmayarak özel işleriyle ilgilendiği ve müezzin ile arasındaki kavganın da bundan dolayı çıktığı iddia edildi. Darbedilen müezzin, imamdan şikayetçi oldu.

Savaş hakkında adli ve idari soruşturma açılırken, Amasya Valiliğine M.Ş. adıyla gönderilen 'ihbar e-postasının' sosyal medyada yayılmasıyla olay ortaya çıktı.

İhbarda olayın müftülük tarafından üstü kapatılmaya çalışıldığı ifade edilerek "Savaş’ın AK Parti teşkilatı ile arası çok iyiymiş. Maalesef herkes bunu bildiği için konuyu kapatmaya çalışıyor. Caminin güvenlik kameralarından da anlaşılacağı gibi Beytullah Savaş, imam hatiplik görevinden çok özel işleriyle uğraşmaktadır. Cami cemaati de bundan çok şikâyetçidir. Çoğu zaman izin almadan görevini terk etmektedir. Müftülük de buna göz yummaktadır. Lütfen bu olay da daha öncekiler gibi üstü kapatılmasın" denildi.

Diyanet-Sen Amasya Şubesi Başkanı Mehmet Topal ise sosyal medyada olayın yayılması üzerine yaptığı yazılı açıklamada, imam ve müezzini evlerinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiğini ve 'nasihat' verdiklerini belirtti.

imam müezzin amasya darbetti dövdü kavga akp teşkilat arası iyi olay kapatılmaya çalışılıyor üstü kapatılmaya çalışılıyor şikayetçi oldu diyanet hafızlık medrese camiye gelmiyor şikayetçi oldu ihbar e-posta