İmamın 'Evlendirme' Vaadi Verdiği Genç İntihardan Vazgeçti: Hiç Bu Kadar Arkadaşım Olmadı

TAKİP ET

Adana'da, psikolojisi bozuk olduğu ileri sürülen bir genç, çatıya çıkıp boğazına bıçak dayayarak intihara kalkıştı.

Merkez Sarıçam ilçesi, Şahintepe Mahallesi'nde meydana gelen olayda, ailesiyle tartıştığı için psikolojisinin bozulduğunu öne süren Mehmet Parlak, evlerinin karşısında bulunan iş yerinin çatısına çıkarak intihar girişiminde bulundu.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Kendisini ikna etmeye çalışan polislerden yaklaşmamalarını isteyen Parlak, elindeki bıçakla kendisine zarar vereceğini söyleyerek bıçağı boğazına dayadı.

Polis genci ikna edemeyince annesi çağrıldı. Ancak genç, annesine tepki göstererek bu halde olmasının en büyük sebebinin ailesinin olduğunu söyledi. Bunun üzerine anne Sebahat Parlak, "Sen iyi değilsin, ruh sağlığın bozuk. Hastaneye yatman gerekiyor" dedi.

Genç bunun üzerine "Her sabah başımda polislerle uyanmaktan bıktım. Beni siz bu hale getirdiniz" diyerek cevap verdi. Mehmet Parlak, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, "Çekin babalar, çekin ama işin iç yüzünü bilmeyin" diyerek saçını tarayıp, poz verdi.

Çatının üzerinde bir sağa bir sola giden Parlak, polislerin arkasından dolaşması ihtimaline karşı etrafını sürekli kontrol etti. Parlak, "Hiç bu kadar arkadaşım olmadı. İlla böyle bir mevzu mu gerekti? Kimsem yoktu, ama şu an beni dikkate alan o kadar çok insan var ki akıllara zarar" dedi.

Polis, olay yerinde güvenlik önlemi alırken çevredeki vatandaşların bu anları film izler gibi takip etmesi dikkat çekti.

Olay yerine gelen mahallenin imamı Fatih Metin de Mehmet Parlak'ı ikna etmek için "Mehmet, kimseyi yorma. Daha seni evereceğiz, nikahını ben kıyacağım" diyerek Parlak'ın aşağı inmesini söyledi. Mehmet Parlak, imamın ikna çabası sonrası direkten kayarak aşağı indi.

adana intihar girişimi şahintepe adana intihar mehmet parlak adana sarıçam intihar imam evledireceğim diyerek intihardan vazgeçirdi imam evlendirme sözü verdi genç intihardan vazgeçti mehmet parlak adana intihar giriş