İmamlardan Etek Giyen Avukata 'Masanın Arkasında Anlat, Biz Din Adamıyız' Tepkisi

TAKİP ET

Bir grup imam, Şanlıurfa'da düzenlenen bir panelde konuşan avukata eteği gerekçesiyle tepki gösterdi.

Sözcü'den Ahmet Kaya'nın haberine göre Şanlıurfa Valiliği'nin düzenlediği "Çocuk Yaşta, Erken ve Zorla Evliliklerle Mücadele Eğitimleri Programı"na katılan Şanlıurfa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyon Başkan Yardımcısı Avukat Cemile Didem Karaboğa konuşma yaptı.

Konuşması sırasında dinleyicilerin arasında bulunan bir imam, Cemile Didem Karaboğa'ya "Sen masanın arkasında anlat, biz din adamıyız" dedi.

Konuşmasını Kesip Salonu Terk Etti

Söz konusu grubun Karaboğa'ya etek boyunun kısa olması ve küçük yaştaki kız çocuklarının cinselliğiyle ilgili açıklamaları nedeniyle sataşmasının ardından söylenen "Masanın arkasında anlat" ifadesinin üzerine Karaboğa konuşmasını kesip salonu terk etti.



Şanlıurfa Barosu'ndan yapılan açıklamada olay kınanırken Cemile Didem Karaboğa "Bugün baro adına gittiğim bir eğitimde katılımcılardan birisi eteğimin boyu nedeniyle ‘Masanın arkasında anlatın, biz din görevlisiyiz’ dedi. Söyleyeceklerim bu kadar" paylaşımında bulundu.

"Neden Kadın Avukat Gönderildi"

Şanlıurfa Barosu Başkanı Velet İzol ise "Avukat Cemile Didem Karaboğa'nın konuşması sırasında salondan, 'Neden kadın avukat gönderildi?', 'Siz masanın arkasından konuşun, biz din adamıyız' gibi sözlü sataşmalar olmuş. Arkadaşımız da tartışmanın büyümemesi için konuşmasını yarıda kesip ayrılmış. Biz hiçbir kurumu rencide etmek istemiyoruz. Ama yapılan da hoş değil. Olay sonrası müftülükten de herhangi bir dönüş olmadı" ifadelerini kullanıldı.

imamlardan etek giyen avukata masanın arkasında anlat biz din adamıyız tepkisi şanlıurfa Cemile Didem Karaboğa Şanlıurfa Barosu Velet İzol