İmamoğlu: 2036 Olimpiyat Oyunları'na İstanbul Olarak Talibiz

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 2036 Olimpiyat oyunlarına İstanbul olarak talip olduklarını bildirdi.

Sarıyer Volkswagen Arena'da yapılan  "İstanbul Spor Stratejisi ve Gelecek Planı" tanıtım toplantısında konuşan Başkan İmamoğlu, "Tüm İstanbul halkı adına, Türkiye adına, Olimpiyat Oyunlarını ve Paralimpik Oyunları'nı İstanbul'a istiyoruz. Devletimize, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Türkiye Milli Paralimpik Komitesi'ne ve ilgili tüm kurumlara işbirliği yapma çağrısında bulunuyoruz" diye konuştu.

Yaptığı konuşmada İstanbul'a prestijli spor etkinliklerinin getirilebilmesi için herkesle birlikte çalışmak istediklerini belirten İmamoğlu, "Kapımız, Olimpizm felsefesi ve heyecanına ortak olmak isteyen, bu uzun yolculuğa emek ve inanç koymak isteyen, tüm federasyonlarımıza ve kulüplerimize sonuna kadar açık olacak" dedi.

"Başarıdan başarıya koşan asırlık kulüplerimiz" diyerek Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi "markalara" çağrı yapan Başkan İmamoğlu, "Gelin omuz omuza verelim; şehrimize olimpiyatlar başta olmak üzere, tüm büyük uluslararası organizasyonları birlikte kazandıralım" ifadelerini kullandı.

Türkiye daha önce de Olimpiyat Oyunları'nı ağırlamak için başvuruda bulunmuş ve hatta finale de kalmış, ancak Oyunlar için hiç seçilmemişti. 2012 Temmuz ayında Londra Olimpiyatları'nda yaptığı açıklamada AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Londra 3, Madrid 2 kez yaptı. Tokyo 2 kez yaptı. Bu ülkeler 2-3 kez yapmışken Türkiye 5 kez finale kadar geldi ve hâlâ böyle bir olimpiyata ev sahipliğini vermediler. Halkın büyük çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede bugüne kadar bir olimpiyat düzenlenmedi. Sorarlar insana: Ne için?" demişti.

İmamoğlu 2036 Olimpiyat Oyunları'na İstanbul Olarak Talibiz