İmamoğlu: 30 Belediye'nin Whatsapp Grubunda Sadece Kutlama ve Taziyeler Var

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazeteci Cüneyt Özdemir'in YouTube'daki programına katılarak gündemdeki konularla ilgili sorulara yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazeteci Cüneyt Özdemir’in YouTube kanalındaki programına katılarak gündeme ilşkin sorulan sorulara yanıtlar verdi.

Özdemir'in "11 Büyükşehir Belediye Başkanı ile paslaşıyor musunuz? Aranızda bir Whatsapp grubu var diye biliyorum. İşleyen bir grup mu o?" sorusuna ise İmamoğlu'nun yanıtı "Çok işleyen bir toplantı silsilesi oluşturduk. Çok da faydalanıyoruz" şeklinde oldu. Devamında, aynısını partili Cumhurbaşkanı ile yaptıkları toplantıda Türkiye'de 30 Büyükşehir için istediklerini aktaran İmamoğlu, 30 kişinin bulunduğu Whatsapp grubuna sadece kutlama ve taziye mesajları atıldığını aktararak yakındı.

İmamoğlu ile Özdemir'in arasında geçen Belediye Başkanları Whatsapp grubuna dair diyalog şu şekilde:

11 Büyükşehir Belediye Başkanı ile paslaşıyor musunuz? Aranızda bir Whatsapp grubu var diye biliyorum. İşleyen bir grup mu o?

"Çok işleyen bir toplantı silsilesi oluşturduk. Çok da faydalanıyoruz. Biz, aynısını Sayın Cumhurbaşkanı ile yaptığımız toplantıda, Türkiye için istedik. 30 Büyükşehir için istedik. Sadece birbirini kutlayan, taziyede bulunan, 30 kişinin bulunduğu Whatsapp grubu kuruldu. Başka hiçbir şey yapılmadı. 

Ben, aynı şeyi Türkiye’nin bütün büyükşehirleriyle ilgili istedim. Düşünsene bundan Türkiye’nin nasıl faydalanacağını. Ama ne yazık ki bu organize edilmedi. Bırakın organize edilmeyi, 1 yılı aştı, neredeyse 13-14 ay oldu. Bu buluşmaya, sizin gibi birçok insanın katkısı da oldu. Biz bunun yeniden yapılmasını, sorunların çözümünü, beraber iş üretmeyi, omuz omuza bu ülkeye hizmet etmeyi…

Ya Allah aşkına; onun, bunun, şunun partisinin bir anlamı mı var? Hepimiz seçilmişiz. Ben 16 milyon insana ne gözle bakıyorum? Şaşılacak derecede üzülerek izliyorum. Orada yapamadığımızı, 11 CHP’li belediye ile yapıyoruz. Vallahi açıkçası hala teklif ediyorum. Vallahi güzel gelecek. Vallahi bütün AK Partili belediyelere de bu iyi gelecek. Yapın bunu. Ben, yararlanmak istiyorum bütün belediyelerden. Onlar da bizden faydalansınlar.

Mesela bir şehre gittiğim zaman, bana randevu vermekten çekinen belediye başkanları olmasın. İstanbul’a geldiklerinde ben onları keyifle karşılayayım. Nedir yani bu milletin ayrıştırmadan çektiği sıkıntı? Biz onun için bu derinlemesine dostluğu, samimiyeti mümkün oldukça 11 CHP’li belediye başkanları olarak keyifle yapıyoruz. Allah, herkese nasip etsin."

cüneyt özdemir ekrem imamoğlu 20 soruya yanıt verdi gündeme dair 20 soru yanıtladı ekrem imamoğlu whatsapp grubu belediye başkanları grubu büyükşehir belediyesi 11 büyükşehir 30 büyükşehir ibb youtube programı rec