İmamoğlu: Aldıkları O Arsalar Tarla Olarak Kalacak

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklama yaptı.

Kanal İstanbul'un çevresine kurulması planlanan Yenişehir'in ilk üç bölümü için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan tapu süreciyle ilgili bölgeden arazi alan Arapların sevinçleri ortaya çıkmıştı. 

Boş Tartışmalar Sürerken İstanbul Sessiz Sedasız Arapların Oluyor


Konuya ilişkin açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:

"Başından beri ifade ettiğimiz bir şey var; bu bir rant projesidir. İçinden geçecek tankerin, boğazı tehdit eden unsurların bertaraf edilmesi ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. Burada hesap kitap birilerinin cebine girecek olan paralardır, kazanılacak paralardır. Oradaki zavallı köylülerimizi, yerlerinden edilen vatandaşlarımızı da ilgilendiren bir husus değildir.

"Bu İşten Para Kazanacak Kişiler TC Vatandaşı Bile Değil"

O kadar çıkarcı davranılmıştır ki, hatırlarsanız en üst perdeden şu söylenmiştir: ‘Güzergahını bile paylaşmıyoruz. Çünkü buradaki arsa rantına izin vermeyeceğiz.' Güzergahının paylaşılmadığı doğru. Ama kime? Topluma, vatandaşa. Ama birileriyle paylaşıldığı da bugün ortaya çıkıyor, ama Ürdün’deki emlakçılara ama başka ülkelerdeki bu işten para kazanan kişilere. Bunların çoğu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı da değil.

"Beton Kanal İşi Bir Emlak Projesi"

İkincisi, bir de para kazanan aracılar var tabii. Bir de bunların tespit edilmesi lazım. Bu aracılar, bu komisyoncular, bu devlet görevlileri kim? Bu siyasiler kim? Bu işe aracılık eden, pazarlamacılık yapan kim? Başından beri tarifim, bu 'Beton Kanal' işi bir emlak projesi demişimdir. 'Hazırlarız, yaparız, satarız, para kazanırız'. Kimi satıyorsun? İstanbul’u satıyorsun. İstanbul’un en kıymetli, en hayati, damarı, akan kanı dediğimiz o güzelim soluk aldığımız alanını peşkeş çekiyorsunuz. Kime? Bir avuç zengin olacak insana. Ne için? İstanbul’un geleceğini mahvetmek için. Yenişehir... Adı bile konmuş Yenişehir'.

"Siyasi Ömürleri Buna Yetmeyecek"

Ben bu kepazeliği her zaman ifade ettim. Kanal manal, ulaşım mulaşım hikaye! Orada 2,5-3 milyon insanın -ben bir de iyimser konuşuyorum- İstanbul’a ilave edilmesiyle İstanbul’un bütün doğal yapısını, bütün kurgusunu bertaraf etmesiyle sonuçlanacak kötülüktür bu kötülük. Bunu engelleyeceğiz. Siyasi ömürleri buna yetmeyecek. Türkiye Cumhuriyeti’nin dönüşüm hikayesinin en önemli göstergesi olacaktır: Kanal İstanbul’a karşıtlık. 'Beton Kanal' projesine karşıtlık. Bir avuç insanın hem de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan bir avuç insanı zengin etme projesine karşıtlık. Bu simgesi olacaktır ve değişimin, dönüşümün merkezi odağı olacaktır. Karşısındayız, hukuki süreçlerimiz devam ediyor.

O araziler, tekrar İstanbul’un çok sağlıklı tarım arazileri olmaya devam edecek. Aldıkları günkü fonksiyonuyla devam edecek. Yani o gün tarım arazisi olarak aldılarsa ileride de tarım arazisi olacak. O gün rekreasyon alanı ise öyle kalacak. Fırsatçılık yapmalarına müsaade etmeyeceğiz. Ama kimsenin hakkıyla, hukukuyla da işimiz yok. O bakımdan İstanbul’un kaderini etkileyecek bu sürece karşı dik duruşumuz ve kararlı duruşumuz devam ediyor."

 

ibb ekrem imamoğlu kanal istanbul arsa tarla siyasi ömürleri buna yetmeyecek