İmamoğlu, Allah'ı Şahit Gösteren Soylu'ya Cevap Verdi: İstifanı Bekliyorum

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisini telefonla arayarak 'yardım' istediği iddialarını yineleyen açıklamaları üzerine, Soylu'nun istifa etmesini talep etti.

AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yaptığı paylaşımda, "Neyin diyeti, neyin yalanı?" diyerek "Defalarca arama yapıp şahsımla görüşme yaptığı, her şeyden önce Cenab-ı Hakk'ın kayıtlarında ve sonrasında beşer olarak bizlerin ve kendi zihninde mevcuttur" sözlerini kullanarak, yalan dediği olayda Allah'ı şahit gösterdi. İmamoğlu'nun kendisini yardım için aradığı iddiasını ısrarla savunan Soylu'ya, İmamoğlu yanıt verdi.

İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Cenab-ı Allah’ı iftirana, yalanına ve o kötü diline eklememeni öneriyorum! İddianı ispat edemiyorsan, yapman gereken belli. İstifanı bekliyorum Bakan bey!" diyerek paylaşımının sonuna Erdoğan'ı etiketledi. 

Ne yaşanmıştı?

Ekrem İmamoğlu, yaptığı basın toplantısında "terör soruşturması"ndaki iddiaları reddetti. İmamoğlu'nun açıklamalarına cevap vermek amacıyla, AKP'li Soylu da basın toplantısı düzenlemişti.

"Beni Bizatihi Aramıştır"

Soylu, Ekrem İmamoğlu'nun geçmişte kendisinden yardım istediği iddiasında bulunarak, "İmamoğlu, bizatihi saygılarını sunarak beni aramıştır. Bana belli bir konuda ‘CHP Genel Merkezi zaten beni sevmiyor, ne olursunuz bana bu konuda yardımcı olur musun’ diye bir ricası da olmuştur. Ama ‘Kanun ne gerekiyorsa onu yaparız’ dedik ve yaptık." diye konuşmuştu.

"Kuyruklu Yalan"

Soylu’nun bu iddiasından kısa bir süre sonra Twitter’dan bir mesaj paylaşan İmamoğlu, "Bakan Soylu ‘Saygılarımla’ diyerek kendisini aradığımı ve yardım istediğimi söylemiş. Bu kuyruklu bir yalan! İstihbarat sende, telefon takibi sende, tüm bilgilere erişme gücün var. Bunu ispat edersen ben, edemezsen sen istifa etmelisin. Hodri meydan.” diyerek iddiasını ispat edememesi durumda Soylu'yu istifaya çağırmıştı. 

İmamoğlu’nun bu tweet’ine canlı yayındayken cevap veren Soylu, bir iddiada daha bulunup şunları söylemişti:

“Bu yardımların kanunlara uygun olmadığını tespit ettikten sonra çok doğal olarak bu yardım toplanan paralara el konuldu. İBB başkanı beni aradı, ‘CHP zaten bana karşı, biz hemşeriyiz ne olur beni onlara ezdirme.’ Bunu elbette söyleyemez. Sonra aramızda bir telefon görüşmesi daha geçti. Ondan sonra CHP Genel Merkezi’ne ‘İçişleri bakanı böyle böyle söyledi’ diye beni şikayet etti.”

ekrem imamoğlu süleyman soylu istanbul büyükşehir belediyesi ibb istifa