İmamoğlu Bahçeli'ye Cevap Verdi

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Devlet Bahçeli'ye cevap verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "Görev sahası İstanbul'la sınırlı olan bu belediye başkanı nereye varmak istemektedir? Yunanistan ziyaretine neden ihtiyaç duymuştur. Birbirine güvenmeyen bir ittifaka bu millet güvenir mi?" ifadelerini kullanmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu NKolay İstanbul Maratonu'nda düzenlediği basın toplantısında Devlet Bahçeli'nin sözlerine "Beni ne kadar seviyormuş Bahçeli. Sürekli benim yaptıklarımı takip ediyor demek ki" ifadeleriyle yanıt verdi.

İmamoğlu NKolay İstanbul Maratonu'nda düzenlenen basın toplantısında şu açıklamaları yaptı.

"Her yıl maratonun tanıtımı ne zaman, ne zaman toplantı yapacağız diye çok merak ediyorum. Bu heyecanı yürekten taşıdığımı bilmenizi istiyorum. Maraton kıymetli bir spor organizasyonu. İstanbul'un en büyük spor organizasyonlardan birisi. Belki de manevi yönüyle birincisi. Yarım yüzyıl olmak üzere. 43'üncü kez düzenleniyor. Başlangıcını yapan herkesi minnetle anıyorum.

Biz de bu bayrağı geleceğe teslim etmek için işimize devam ediyoruz. İstanbul'da olimpiyatlara ev sahipliği yapma niyetimizi burada ortaya koymak istiyorum. Maraton, bu yolun en öndeki kilometre taşlarından birisi. Her yönüyle önemli. Böylesi gelenekselleşmiş spor etkinlikleri size olimpiyat sürecine dair başka bir olgunluk kazandırıyor. Bu etkinlik her yönüyle çok önemli. İstanbul Maratonu dünyanın 35, Avrupa'nın 5 elit kategorisinden birisi durumunda. Tüm dünya bunu ilgiyle takip ediyor. Kentimizin organizasyon düzenlemek konusunda kabiliyetini ön plana çıkartıyor. Maratonda bin 500 gönüllü bizimle olacak. 60'a yakın kurum, kuruluş ve sponsor firmalar Spor İstanbul koordinasyonunda bizimle birlikte görev yapacak. Dünyada iki kıta arasında koşulabilen başka bir maraton yok. Bu şehrin detaylarını keşfetmenin en sağlıklı, eğlenceli yollarından birisi bu maratonun bir parçası olmak. İstanbul'da yaşayan herkes bir kez bile olsa o köprüyü yürüyerek ya da koşarak geçebilmeli.

Olimpiyat ruhunun simgesi olan atletizm gibi sporlara olan ilgisizliği aşmamız gerekiyor. Genç nesli temel branşlarla buluşturarak olimpiyat ruhunu en güçlü şekilde aşılamamız gerekiyor. Tüm federasyonlara da bu manada çağrımı yapmak istiyorum. İstanbul olarak uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapmak istiyoruz. İstanbul'a değerli organizasyonları kazandırma konusunda gönüllü ve kararlıyız.

4-6 Kasım tarihleri arasında rahmetli Kadir Topbaş'ın adını taşıyan gösteri ve sanat merkezinde, İstanbul Spor ve Maraton Fuarı gerçekleşecek. Bizi örnek almak isteyen uluslararası maratonların organizatörlerini de burada ağırlayacağız. Maratonda yüzden fazla ülkeden 20 bin çipli koşucu yer alacak. Halk koşusunda da 20 bin vatandaşımız koşacak. Katılımcılar arasında büyük başarılara imza atmış sporcuların bulunması da bu maratonun ne kadar özel bir yere geldiğini ortaya koyuyor. Katılan bütün sporculara ve vatandaşlarımıza başarılar diliyorum. 2036 yılında olimpiyatları burada gerçekleştirmek istiyoruz. 2036 yılında bu maratonun da 58'incisini yapmış oluruz. Bu gerçekleşirse 2036 yılını spor yılı olarak gerçekleştirmeyi arzu ediyoruz."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu NKolay İstanbul Maratonu'nda düzenlediği basın toplantısında Devlet Bahçeli'nin sözlerine Beni ne kadar seviyormuş Bahçeli Sürekli benim yaptıklarımı