İmamoğlu: Bakanlık Osmanlı Mirası Yapıyı Yıkıyor

TAKİP ET

Kasımpaşa'daki Divanhane'nin Eski Karakol Binası'nın, Koruma Kurulu onayıyla yol genişletme çalışması nedeniyle yıkılacak olmasına ilişkin İBB Başkanı İmamoğlu açıklamada bulundu.

İstanbul'un Kasımpaşa'da bulunan tarihi 19. yüzyıla uzanan Divanhane’nin Eski Karakol Binası, Koruma Kurulu tarafından onaylanan yol genişletme çalışması nedeniyle yıkılıyor. 

Koruma Kurulu, yol geçmeyecek olmasına ve İBB tarafından yıkılmaması yönünde yürütülen çalışmamalara rağmen yapının yıkılarak yeniden yapılmasını ve özgün duvarların korunmasına karar verdi.

Sultan Abdülaziz’in yaptırdığı mekanla ilgili alınan bu kararın uygulanmasına, iş makinesi ve hilti kullanılarak başlandı.  

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Divanhane’nin Eski Karakol Binası'nın yıkılma kararıyla ilgili şahsi Twitter hesabından şu açıklamada bulundu:  

"Yol geçmeyecek ama Bakanlık ısrarla Osmanlı mirası yapıyı yıkıyor, tüm ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Ulaştırma Bakanlığı yol bahanesiyle Kasımpaşa'daki Divanhane'yi yıkmaya başlamıştı, UTK kararıyla artık yol geçmeyecek ama Ecdad Mirasını yıkmada ısrarcı."

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat da Twitter hesabından paylaştığı video ile 'yıkıma dur deme' çağrısında bulundu: 

"Tarihe not düşüyorum. Vicdanlara sesleniyorum! İstanbul tarihtir, medeniyettir. Kasımpaşa Divanhanesi Karakolu tüm çabamıza karşın Ulaştırma Bakanlığı tarafından tekrar yıkılmaya başlandı. İstanbul’a, Osmanlı tarihine saygısı olan herkesi bu yıkıma dur demeye çağırıyorum." 

ekrem imamoğlu imamoğlu ibb istanbul büyükşehir belediyesi en beğenilen belediye başkanı büyükşehir belediyesi ekrem imamoğlu diyanet ekrem imamoğlu boğaziçi ekrem imamoğlu boğaziçi destek osmanlı mirası imamoğlu