İmamoğlu: Bina Dikmekle Bu Milleti Refah Toplumu Yapamazsınız

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, üreticilere destek vermenin toprak üzerine bina dikmekle olmayacağını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İBB Kurban Bayramı Faaliyetleri ve Hayvancılık Politikaları Tanıtım Programı”na katıldı. 

Kestanelik Mezbahası'nda düzenlenen toplantıya katılan İmamoğlu, Kurban Bayramı'nda satıştan kesime kadar ciddi bir şekilde ilerlenmesi gerektiğini ve denetimlerin gerekliliğini vurguladı. Bu süreçte devletin tüm kurumlarının birlikte ve özveri ile çalışması gerektiğine vurgu yapan İmamoğlu, “Yıllardır kesim yapan ya da bu kesimleri yöneten kurumlarımız var. Bütününün bir araya geldiği, bir fayda mekanizmasının analiz edildiği, büyük bir kısmının burada çözüme kavuştuğu bir biçimde sürecin yönetilmesi benim arzumdur. Tabii buna tek başına İBB karar ya da yön veremez” dedi.

İmamoğlu, İBB'nin 6 adet yüksek kapasiteli modern kurban kesim ve satış alanına sahip olduğunu ifade ederek, “Tüm kurban kesim alanlarımız gözden geçirildi. Fiziksel eksiklikleri giderildi. İhtiyaç görülen her alanda yenileme ve güçlendirme çalışmalarını arkadaşlarım hassas bir biçimde yaptılar” ifadelerini kullandı. 

Üreticiye Destek

İmamoğlu İstanbul Vakfı aracılığıyla düzenlediği yardım kampanyası hakkında da bilgi vererek, “İBB, vatandaşlarımızın, veren elin alan eli görmediği bir mekanizmayla yardımlaşmaları için en doğru adrestir. Ben iyilerimi tenzih ediyorum. Ama bazı kurumlar, bazı vakıflar, bazı dernekler vesaire vesaire; bu işlemler için talip olabilirler. Ama bizim kadar vatandaşın gelirini bilen, vatandaşın ihtiyacını bilen bir kurum İstanbul'da yok. Anlık takip ediyoruz'' dedi.

Sadece kurban etine değil ihtiyacı olan tüm vatandaşlara destek olmaya çalıştıklarını ifade eden İmamoğlu, İBB’nin tarım ve hayvancılık noktasında çiftçilere verdiği destekleri de anlattı. İBB Tarım Dairesi'nin üreticiye bu yıl silajlık mısır tohumu dağıttığını belirten İmamoğlu, "Dağıtılan tohum ile 60 bin ton silaj elde edeceğimizi hesaplıyoruz. Üreticimize, böylelikle 35 milyon lira değeri olan bir silajı, ücretsiz ulaştırmış olacağız" dedi. 

İstanbul'da Bu Aklı Ters Çevireceğiz 

Bugüne dek yardımların bina dikmekten öteye gidemediğini ancak bundan sonra İstanbul'da bu anlayışın değişeceğini kaydeden İmamoğlu, "Üreticimizin ve köylümüzün toprağa küsmemesi için, üretime devam etmesi için, çeşitli birlik ve kooperatiflerimizle makine ve ekipman desteğinde bulunarak, İstanbul'un kırsalında da üretim yapıldığını ve yapılacağını gösteriyoruz. Yani bu toprakların üstüne bina dikmekle, bu milleti refah toplumu yapamazsınız. Her kırsalı olan bu tür megapoller, tarımı da destekleyerek, en yakınından sağlıklı beslenerek var olmuşlardır. Ama İstanbul'da bunun tersi olan aklı, inşallah hep birlikte tersine çevireceğiz'' şeklinde konuştu.

 

ekrem imamoğlu kurban bayramı istanbul ibb hayvancılık politikaları konuşma istanbul vakfı