İmamoğlu: Bizim Tarafımızda Görünen Ama İktidar Dilini Kullananlar Var

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sözcü yazarı Aytunç Erkin'e açıklamalarda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında siyasi yasak ve hapis cezası kararının çıktığı gün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bir araya gelmesinin 'CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na kumpas' olarak yorumlanmasına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında"Baba - oğul gibiyiz" dediği İmamoğlu, herhangi bir isim anmadan şunları söyledi:

"Bizim muhalefet bloğu olarak her birleşme anımızı, hem buluşma anımızı, her kaynaşma anımızı, her kucaklaşma anımızı, hatta partinin içinde bile güzel anlarımızı kirletme çabası bugünün iktidarında var. Esas kumpas bu. Biz çok güzel bir fotoğraf gösterelim. Bilin ki o akşam başka bir kumpas, başka bir şantaj devreye giriyor. O dili kullanan, o dili üreten, bizim tarafımızdaymış gibi gözüküp onun peşinden koşan diller de bu kumpasın bir aletidir. Yani bu kumpas iktidarın kumpasıdır. Biz ona alet olmayız.

Bizim kucaklaşmamızdaki santimetreleri ölçer oldular. Yüz ifadelerimizdeki kıvrımları ölçer oldular. Bunun daha ötesi var. Onun için tümüyle iktidarın kumpasıdır. Bir de bu kumpasa alet olan bizim tarafımızdaymış gibi gözüken dillerin bu oyunun bir parçası olmasıyla yürütülen bir kampanya. Dün genel başkanla buluşmamızın üzerinden bile bir sürü daha ne çıkartırız çabasını duyuyorum yani. Bu iyi manzarayı nasıl bertaraf ederiz çabası var."

imamoğlu siyasi yasak iktidar dili akşener imamoğlu akşener sarılması