İmamoğlu: Bugüne Kadar Yapmadım, Artık Afişe Edeceğim

TAKİP ET

Ekrem İmamoğlu, İBB'nin hizmetlerine engel olunmasına yönelik gayretleri ifşa edeceğini duyurdu.

Son günlerde AKP'nin Millet İttifakı'nın büyükşehir belediye başkanlarına halka hizmet ettirmeme çabası gündemde.  

Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu şu açıklamayı yaptı:

"Arkadaşlarıma söyleyeceğim, bütün metrobüs duraklarına, bütün üst geçitlere yazsınlar: 'Ey halkımız, sizin metroyla buluşmanızı engelliyorlar. Sizin 300 tane yeni metrobüsle buluşmanızı engelliyorlar. Zaten geciktirdiler, çoktan olurdu onlar, engelliyorlar'. Ben bunu bugüne kadar yapmadım, artık afişe edeceğim. Şimdi bunları her yere yazacağım ve insanlarımızın duymasını sağlayacağım.

İnşallah bu muktedir akıl, o da AKP'nin içinde de muktedir akıl vardır, ama İstanbul'da ama Ankara'da, bu işe kendi ihtirasını ve koltuk menfaatlerini önde tutarak yapılan hataları umarım engellerler. Çünkü bu siyasi bir kazanım da değil."

İmamoğlu kısa bir süre önce de İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü metro hattının tamamlanması için hazırlanan projeye Cumhurbaşkanlığı tarafından onay verilmemesine ilişkin "Birazcık erdemli davransınlar. Birazcık halka dair sorumluluklarını üzerlerine alsınlar. İnsanlar belki haklarında güzel dualar ederler. Akıllarını başlarına devşirsinler. Zaten gidiyorlar bari güzel gitsinler" demişti. 

Ekrem İmamoğlu: Akıllarını Başlarından Alırım



Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da benzer bir açıklama yapmış ve Adana'daki metro projesine onay verilmediğini belirterek "Niye onaylanmadığını bilmiyoruz, öğreneceğiz, bir eksiğimiz gediğimiz varsa eksikliğini gidereceğiz. Bu benim meselem değil bütün Adana'nın meselesidir. Yeniden onaya göndereceğiz” diye konuşmuştu. 

Zeydan Karalar: Cumhurbaşkanı Adana Metrosuna Onay Vermedi, Niye Bilmiyoruz

ekrem imamoğlu afişe edeceğim ibb