İmamoğlu: Bugünkü İktidarın Suriyeliler Sorununu Çözme Kabiliyeti Olduğunu Düşünmüyorum

TAKİP ET

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzon'da basın toplantısı düzenledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Karadeniz programı kapsamında Rize ve 6 ilçesinin ardından, Artvin’in Arhavi, Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinde yurttaşlarla bir araya geldi. İmamoğlu bugün ise Trabzonu ziyaret etti, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, Trabzon'da gerçekleştirdiği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlarken cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları hakkında "Benim gündemimde yok. Benim gündemimde önümüzdeki seçimlerde değişim var. Buna hepimizin ihtiyacı var. Türkiye'deki değişime kamu yöneticilerinin, belediye başkanlarının ihtiyacı var. Sözünü söylemeyen sesini çıkaramayan belediye başkanı AKP'li olsa ne olur... Bu değişime onların bile ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

 
İmamoğlu, "İstanbul'u yöneten Türkiye'yi yönetir" ifadeleriyle ilgili soruyu da "İstanbul lokomotif bir kent. Duyarsız bir İstanbul Belediye Başkanı tasvip edilmez, doğru bulunmaz. Bu bağlamda elbette değil ama o sorumluluk bilinci bende üst düzeyde var" dedi.


"Mülteci Sürecinin Kötü Yönetilmesi Sonucu Bu Durumdayız"


Sığınmacılara ilişkin konuşan İmamoğlu, "Mülteci konusu bizim için de ağır bir konu, Türkiye için ağır bir konu. İşin kötüsü bu konunun bugünden analizini bile yapamıyorsunuz. Çünkü o kadar uzun yıllar toplumu meşgul etme riski var ki iyi yönetilmediği takdirde çok büyük riskler ve problemlere gebe. Ne yazık ki Türkiye'nin dış politika sürecinin ve mülteci sürecinin kötü yönetilmesi sonucu bu durumdayız." dedi. 

İktidarın politikasını eleştiren İmamoğlu, "Ben bugünkü iktidarın Suriyeliler sorununu çözme kabiliyeti olmadığını düşünüyorum. Bunu çok tutarlı bir ülke yönetimi yapabilir." ifadelerini kullandı.

ekrem imamoğlu Suriyeliler iktidar cumhurbaşkanlığı adaylığı cumhurbaşkanı