İmamoğlu: Bursu Kesilen Boğaziçilinin Devlet Kapısı İBB'dir

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran 2019 seçimlerinin 2. yıl dönümünde düzenlenen 23 Haziran Demokrasi Şenliği'nde konuştu.

"İstanbul’da, adil eğitim fırsatı sunacağız dedik. Eğitim konusu, bizim en öncelikli alanımız oldu. 100 bin ilkokul öğrencimize, aylık 300 liralık eğitim yardımı veriyoruz. Tarihinde ilk defa, 65 binden fazla üniversite öğrencimize, yıllık 3 bin 200 liralık eğitim desteği sağladık" diyen İmamoğlu "Efendim, neymiş; 'Boğaziçi Üniversitesi’nde hakları yendiği için bursları kesilmiş'. Kaç öğrencinin bursu kesilmişse, onların devlet kapısı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’dir. Gelsinler; biz oradayız" şeklinde konuştu.

Yerel seçim akşamı yaşananları anımsatan İmamoğlu, "31 Mart İstanbul seçimlerini kaybettikleri gerçeğini hazmedemeyip, kurum ve kuralları bertaraf ederek seçimleri tekrar ettirenlerin içine düştüğü durum ibretliktir. Aynı zarftan çıkan dört oy pusulasından yalnızca birinin hileli olduğu gibi, akıl ve edep dışı bir yalanı hakikatmiş gibi yutturmaya çalışanlar; seçimi iptal ettirmek için her gün yeni bir yalan, yeni bir bahane üretenler; ‘çünkü çaldılar’ iftirasını atanlar, şimdi o günleri unutturmak çabasındalar. Dün, vatandaşın iradesini iptal ettirmeye gayret edenler, bugün ellerinden gelse, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni iptal ettirecekler" dedi.

AKP'den milletvekili aday adayı olmuş, intihalci bir akademisyen olan Melih Bulu'nun rektörlüğe "kayyum gibi" olarak tayin edilmesine karşı çıkılan Boğaziçi protestolarına destek veren 100'ü aşkın öğrencinin Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan aldığı kredileri ve bursları kesilmişti.

İmamoğlu Bursu Kesilen Boğaziçilinin Devlet Kapısı İBB'dir