İmamoğlu Cami Açtı: Cuma Namazı Kıldı

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kartal'da cami açtı, cuma namazını kıldı.

2012 yılında depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan ve 2018 yılında tekrar inşasına başlanan Kartal'daki Soğanlık Merkez Camii, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile birlikte cuma namazının kılınmasıyla açıldı.

Merkez Camii Dernek Ali Öcal, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu karşılayarak "Size minnettarız. Bizi mutlu ettiniz bu camiyi yapmakla, söz verdiğiniz gibi. Bugün de bu sözü yerine getiriyorsunuz. Karadenizlinin delikanlı sözünü yerine getiriyorsunuz" diye konuştu.

Öcal'ın sözlerine teşekkürle yanıt veren İmamoğlu, Kartal Belediye Başkanı Yüksel ve cuma namazını kıldıran İlçe Müftüsü Mustafa Baytar ile birlikte vatandaşlara lokma ve şerbet dağıtımına yardım etti.

Milletimiz ve Tüm Dünya İnsanları İçin Dua Ettik, Allah Kabul Eder İnşallah

Vatandaşlara lokma dağıtırken sohbet eden İmamoğlu, "Değerli bir görünümle, sosyal kullanımı yüksek güzel bir camimizi halkımızın hizmetine sunmuş olduk. Bugün de buradayız. Allah hayırlı etsin. Camilerimiz, içinde dua eden insanların, güzel dualarının kabul olduğu yerdir. İnsanların iyiliği için dua edilir. Çevre için, yoksulluğun bitmesi için, bereketin artması için dua edilir. İnsanlar, birbirlerinin iyilikleri için dua eder" ifadelerini kullandı.

Kendisinin de Türk milleti ve bütün dünya insanları için dua ettiklerini aktaran İmamoğlu, "Allah, kabul eder inşallah. Hepimizin inancımıza layık olmak için, bu millete, bu memlekete, bu şehre layık olmamız için, her şeyden önce dürüstçe, ahlaklı bir biçimde çok çalışmamız lazım. Umarım milletimizin, bu kutsal görevleri yapan insanlar olarak takdir ettiği insanlar oluruz. Camimiz hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

ekrem İmamoğlu Cami Açtı Cuma Namazı Kıldı