İmamoğlu, CHP'de Değişim Çağrısını Sürdürüyor: Aday Olduğum Tek Şey 'Değişim'

TAKİP ET

Ekrem İmamoğlu, "CHP Genel Başkanlığına aday mısınız?" sorusuna "Aday olduğum tek şey ülkemizde, aynen İstanbul'daki gibi, büyük bir değişim." yanıtını verdi.

Ekrem İmamoğlu, "CHP Genel Başkanlığına aday mısınız?" sorusuna "Aday olduğum tek şey ülkemizde, aynen İstanbul'daki gibi, büyük bir değişim." yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimleri sonrasında muhalefette sular durulmadı. Siyasetin ve toplumsal muhalefetin birçok kesimince en büyük sorumluluk Cumhuriyet Halk Partisinde ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nda görülüyor.

Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, Parti MYK'sını baştan kurarak ve kurultay sürecini başlatarak tepkilerini dindirmeyi umdu ancak başaramadı. Kılıçdaroğlu, kendisinin istifasının istendiğini biliyor ancak kendisinin yerinde kalmasını sağlayacak değişiklikler ile tepkileri dindirebileceğine inanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da "değişim" isteyenler arasında yer alıyor. İmamoğlu, kısa süre önce “Değişimin sadece bir kurul, heyet değişimiyle olmayacağını hepimiz biliriz”  demişti.

İmamoğlu, değişim çağrısını bugün yapılan Haliç Su Sporları Merkezi Açılışı etkinliğinde de sürdürdü ve burada sorulan “CHP Genel Başkanlığına aday mısınız?” sorusuna “Benim aday olduğum tek şey var: Ülkemizde, aynen İstanbul’da olduğu gibi, büyük bir değişim." yanıtını verdi.

İmamoğlu, şunları ekledi: “İstanbul’da değişim nasıl çok güzel bir sonuç verdiyse eminim ki siyasetteki bu anlamda değişimin, hele muhalefette ve kendi partimden başlayan bu kıvılcımın, Türkiye’ye çok iyi geleceğini çok iyi görüyorum.”

İmamoğlu'nun ilgili açıklamalarının tamamı şöyle:

"Değişim noktasındaki fikrimde net olarak kararlıyım. Menzile yürüme hususunda net olarak kararlıyım. Asla kişilere bağlı bir düzenin değil, kalıcı bir demokrasi düzenini bu ülkede var olması için, bunun partimizde de var olması yönünde kararlıyım. Yani, İstanbul'da değişim nasıl çok güzel bir sonuç verdiyse eminim ki siyasetteki bu anlamdaki değişim, hele hele muhalefette ve kendi partimden başlayan bu kıvılcımın Türkiye'ye de çok iyi geleceğini şimdiden görüyorum. Bu heyecanla, bu gururla, bu ideallerle yol yürümeye kararlı bir Ekrem İmamoğlu var. Eminim ki benim gibi düşünen milyonlarca insan İstanbul'da var, on milyonlarca insan Türkiye'mizde var, yüz binlerce üye partimde var. Bunu kovalayacağız ve sonuçta değişim başarısını mutlaka elde edeceğiz. Bu başarı bize yerel seçimlerde de ondan sonraki genel seçimlerde de tahminimizin çok üstünde, çok daha güzel, çok daha kararlı, çok daha tutarlı, çok daha kalıcı başarılar getirecektir.

değişim çağrısı ekrem imamoğlu kemal kılıçdaroğlu cumhuriyet halk partisi istifa