İmamoğlu: Devleti Hiçbir Zaman Böyle Görmedim

TAKİP ET

Ekrem İmamoğlu, kendi dönemlerinde kamu kurumlarından hiç kaynak alamadıklarını belirterek, "Devlet kurumları partizanlık yapmaz, yapamaz. Devleti hiçbir zaman böyle görmedim" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şile ilçesinde sel ve taşkınları önlemeyi amaçlayan 43 kilometre yeni atıksu ve yağmur suyu hatları projesinin temel atma törenine katıldı.

'Şile Yıllardır Beklediği Bir Altyapıya Tümden Kavuşmuş Olacak'

 Geçen sene bugünlerde çok güzel bir işe imza atmıştık ve burada özellikle Şile’nin sıcak yaz günlerinde çekmiş olduğu su sıkıntısına hep birlikte son vermiştik. Son teknolojiyle yapılmış bir içme suyu arıtma tesisini hizmete sunmuştuk. Dolayısıyla aslında şunu ifade edeyim, yılların ihmaline de son vermiş bulunduk" ifadelerini kullandı.

Şile'de atık su ve yağmur suyu sorunlarını çözme sözü verdiğini hatırlatan İmamoğlu, "Bu sözümü de bugün tutmanın ve Şile'de böylesi kıymetli bir çalışmayı başlatmanın da açıkçası hem bir hemşeriniz hem de belediye başkanınız olarak bunun iç huzurunu yaşadığımı ifade etmek isterim. Bugün temelini atacağımız, başlatacağımız bu kıymetli hizmetle birlikte atık su, yağmur suyu, dere ıslahı yatırımlarıyla birlikte gerçekten Şile yıllardır beklediği modern ve sağlıklı bir altyapıya tümden kavuşmuş olacak" dedi.

'Karadeniz'in Kirlenmesini Önlüyoruz'

"Karışık sistemle çalışınca, atık su ve yağmur suyu birbirine karışınca işte o zaman sadece burada İstanbulluların evlerini, Şilelilerin evlerini su basmıyor, aynı zamanda ne yazık ki bizler Karadeniz'i, o güzelim Karadeniz'i kirletmiş oluyoruz. Yani çift yönlü bir kazanımı elde edeceğiz" diyen İmamoğlu, "Atık su ve yağmur suyu hatlarını yenileyeceğimiz gibi dere ıslahını da yapmak önemli bir çalışma. Böylece o vahşi görüntüleri, su baskınlarını, selleri ve evlere, insanların yaşamına verdiği o derin zararı artık Şile ilçemiz hiç yaşamayacak. Sonuçta Şile sahilleri de artık kirlenmeyecek" ifadelerini kullandı.

'Türkiye Cumhuriyeti Tarihinde Böyle Bir Dönem İlk Kez Yaşanmıştır'

Proje maliyetinin yaklaşık 700 milyon lira olduğunu söyleyen Ekrem İmamoğlu, İBB'ye 4 yıldır yaptığı hiçbir yatırımda kamu bankaları ve İller Bankası’ndan kaynak verilmediğini belirterek şunları söyledi:

"Biz 4 yıldır, yoğun bir yatırım yapan belediyeyiz. Ama şunu da ifade edeyim. Bu da acı bir şeydir. Bunu herkesin hafızasına yazması gerekir. Hiçbir dönem görmediğimiz gibi, bu dönemde bu bahsettiğim 4 yılı aşkın dönemde İBB ya da Türkiye'nin en büyük su ve atık su kurumu olan İSKİ kamu kurumlarından, kamu kurumları derken, bakın bu kurumlara hizmet etmekle mesul olan İller Bankası vesaire ya da diğer kamu bankalarından bir tek kuruş, lira, bakın kuruş diyorum, milyon demiyorum, milyar istemiyorum, bir tek kuruş, lira almadan iş yapmıştır. Bu durum sadece ve sadece bizim dönemimizde olmuştur. Bundan önceki dönemlerde AK Parti dönemi olmuştur, Refah Partisi dönemi olmuştur, o dönemki ismiyle SHP dönemi olmuştur, ANAP dönemi olmuştur veya diğerleri. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir dönem ilk kez yaşanmıştır. Hamaset yapmıyorum doğruları söylüyorum. Yazıktır günahtır."

'Hukuksuzluk ve Devlet İtibarına Yönelik Bir Haksızlık'

"Ben bunu övünmek için elbette söylüyorum, biz iş yapıyoruz, işimizi durdurmadığımız gibi işimizi katladık. Elbette kamunun bu tür kaynakları adaletli bir şekilde aksaydı, bu hizmetlerimiz daha hızlı olurdu daha çok iş başarırdık. Bu devlet bizim, bu kurumlar bizim, buradan hizmet alacak olan milletimiz bizim. Bu normal karşılanmayacak durumun bir ayrımcılık, bir hukuksuzluk ve devlet itibarına yönelik bir haksızlık, kötü bir girişim olduğunun altını çizmek istiyorum."

'Devlet Kurumları Partizanlık Yapmaz, Yapamaz'

"Devlet kurumları partizanlık yapmaz, yapamaz. Devlet yöneticilerinin evet siyasi yolculukları, siyasi başarıları olacaktır. Ama siyasi hesaplarına göre kurumlar birbirine davranmaz, davranamaz. Devlet tabii ki seçimlerle yaşayacaktır. Ancak devlet, siyasi kayıp ya da kazançlarına göre asla ve asla tavır değiştiremez. Hele hele intikam asla alamaz. Devleti hiçbir zaman böyle görmedim. Bazen söylerim devlet ana gibidir, baba gibidir. Bir anne baba evladını nasıl ayırt edemezse devlet de hem kurumunu hem vatandaşlarını birbirinden ayırt edemez. Siyaset de böyle bir şey değildir. Vatanseverlik de böyle bir şey değildir. O bakımdan hep söylerim. Bu millete, 16 milyon vatandaşımıza eşit bakmayan hiçbir anlayış ülkesini, milletini şehirlerini, kurumlarını geleceğe taşıyamaz."

'Partizanlık Yapan Hiç Kimse Benim Yol Arkadaşım da Olmayacak'

''Yeni atılımlara ve yeni yatırımlara tam güçle var gücümüzle kararlılığımızla devam edeceğiz. Bizim en büyük gücümüz 16 milyon. Çok iyi de bir ekibimiz var. Ahlaklı, liyakatli bütçesine el değmeden sistem yöneten bir ekibiz. Gururla iş yapmaya devam edeceğiz. Partizanlık olmayacak. Partizanlık yapan hiç kimse benim yol arkadaşım da olmayacak. Bir avuç insanı kayırmak olmayacak. İhtiyacı olan her vatandaşın ne sorunu varsa çözeriz. Bizim için mesele bu kadar basittir. O belediye, bu belediyeye de bakmayız. Şile AK Partiliymiş, diğer parti CHP'liymiş, diğeri MHP'liymiş ayırt etmeyiz. Kurumun işine gideriz ve İstanbul'un sorunudur gözüyle bakarız. Beraber ortak akılla oturur konuşur, düşünür ve kararlar alırız. Ha biz davet ederiz. Gelen gelir, gelmeyen gelmez o kendi takdiri. Ama ben her gittiğim yere o ilçenin belediye başkanını. Davet ederim. Gelip gelmemek onun takdiri."

ekrem imamoğlu ibb iski şile