İmamoğlu: Ekonomi İyi Olsun Ellerim Çatlayana Kadar İktidarı Alkışlamazsam Namerdim

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ekonomideki gidişatı "Türk liramızın bu şekilde kıymetsizleşmesi, 84 milyon insanımızın hiçbirini mutlu etmez" dedi.

KİPTAŞ'ın Gençosman Mahallesi'ndeki Doğankent Sitesi'nin hak sahipleriyle anlaşaarak başlattığı kentsel dönüşün süreci kapsamında temel atma töreni gerçekleştirildi. 

Törene katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sitenin 18 ayda tamamlanacağını belirtti. İmamoğlu, "18 ayı dikkatli bir biçimde takip ediyor olacağım. Demek ki 2023 yılının Mayıs-Haziran aylarında, belki de Haziran'ın 4’ünde, benim doğum günümde gelir sizlerin anahtarlarını ben teslim ederim." diye konuştu.


"İktidarı Alkışlamazsam Namerdim"


AKP iktidarının Türkiye'yi batıran ekonomi politiklarına da değinen İmamoğlu, şunları söyledi:

"KİPTAŞ Genel Müdürümüz daha demin ifade etti 'Demirdeki artış yüzde 162 oldu' diye. İnşaat sektöründeki ürünlerin yüzde 80'i ithal ürünler. Bazen diyorlar ya inşaat sektörü yerli bir sektör, artsın büyüsün yok kardeşim yüzde 80'i ithal ürünlerden oluşan bir sektördür. Dövize bağlı bir ekonomik sisteminin içerisindeyiz. Dövizin bizi nasıl alabora ettiğini birkaç aydır yaşıyoruz. 17'ye çıktığına mı üzülelim 13'e indiğine mi sevinelim? Böyle bir ekonomi anlayışı olmaz. Tabii ki ekonomimiz iyi olsun, ekonomimiz iyi olsun ellerim çatlayana kadar iktidarı alkışlamazsam namerdim. Çünkü bizim insanımız ekmeğini kazandıkça mutlu olur. Türk liramızın bu şekilde alabora olması kıymetsizleşmesi 84 milyon insanımızın hiçbirini mutlu etmez. 2023 yılının Mayıs, Haziran aylarında belki de Haziranın 4'ünde benim doğum günümde gelir sizin anahtarlarınızı ben teslim ederim."

Konuşmaların ardından İBB Başkanı İmamoğlu ve hak sahipleri birlikte butona basarak temele ilk harcı döktü.

imamoğlu kiptaş iktidar ekonomi alkış türk lirası